fbpx
Strikkecafé – Foredrag og strik i Tønder

 

Nu er der sæsonstart for efterårets strikkecafeer på Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder.

Hertug Hans den Ældre – en rigtig renæssance fyrste
v. Mikkel Leth Jespersen
Tirsdag den 29. oktober kl. 14-16 i Pumpehuset ved Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder.

Egentlig var hertug Hans udset til at blive konge af Danmark, men det blev i stedet hans storebror Christian 3. Hans måtte ”nøjes” med en position som hertug af Slesvig-Holsten efter en stor arvedeling med to af sine brødre i 1544. Tilnavnet ”den Ældre” fik han, for at man kunne skelne ham fra hans nevø og navnebror, der også blev hertug i Slesvig-Holsten med hovedsæde i Sønderborg. Hans den Ældre oprettede sin hovedstad i Haderslev, men derudover lå hans fyrstestat spredt ud over hertugdømmerne: Tønder, Løgumkloster, Nordstrand, Rendsborg, Femern, Bordesholm og en del af Ditmarsken efter erobringen i 1559. Han giftede sig aldrig og fik derfor ingen arvinger til sin fyrstestat, som derfor opløstes ved hans død i 1580. Til gengæld satte han et markant præg på sine områder. Foredraget vil fortælle om Hans den Ældres tid og hans mange aktiviteter – fra opførelsen af diger og slotte til fattigforsorg og skolevæsen.

Efter en times foredrag serveres der kaffe og kage, og eftermiddagene slutter med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen.

Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

Prisen for deltagelse incl. kaffe og kage er kr. 70,- for medlemmer af Tønder Museums Vennekreds, ikke-medlemmer betaler kr. 85,-.

Strikkecafé – Foredrag og strik i Tønder

Kulturhistorie Tønder