fbpx
Samlinger

Samlinger

Samlingerne er opbygget over de sidste 130 år med henblik på at give identitet og kulturarv videre til fremtidige generationer. De rummer over en halv million genstande. Samlingerne er skabt af mennesker og har derfor taget form efter skiftende tiders opfattelse af, hvad der var væsentligt og værdifuldt. Alligevel er samlingerne fortættet omkring nogle helt overordnede temaer:

Genstandene er placeret i Bevaringscenter Sønderjylland. Mange af de bedste ting er udstillet permanent på vores besøgssteder.

Hovedparten er tilgængelige via Museernes Samlinger via MUSSAM.

Spørgsmål vedr. Museum Sønderjyllands Samlinger besvares pr. mail: samlinger@msj.dk

Museum Sønderjyllands Mediearkiv

Museum Sønderjyllands digitaliserede billedsamling består af flere end 60.000 billeder og kan ses på Arkiv.dk. Hvor du også finder museets samling af film og lyd.

I samlingen findes bl.a. mange billeder fra 1. Verdenskrig, Genforeningen & Besættelsen, men den indeholder også billeder fra et væld af andre store og små begivenheder i den sønderjyske historie.

På Arkiv.dk kan du selv gå på opdagelse i samlingen, og hvis du opretter en bruger, kan du endda hjælpe os ved at dele din viden. Du kan bl.a. skrive en kommentar til et billede, eller hjælpe os med at placere det på kortet.

Billeder til publikationer og lignende erhverves ved at kontakte Museum Sønderjyllands Mediearkiv på: mediearkiv@msj.dk

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.