fbpx
Højer mølle

Højer mølle

Åbent i dag10-17

Åbning af Højer Mølle samt ny butik og café

Lørdag den 29. juni kl. 10 er vi klar til at slå dørene op til første del af det nye Højer Mølle.

Her åbner vi nemlig den istandsatte Møllerbolig med ny café og en spændende butik med bla. lokale råvarer og kunsthåndværk.

Nyd en let frokost eller kaffe og kage i den idylliske Møllehave, og snyd ikke dig selv for et besøg i den hollændermølle fra 1857.  

Renoveringen af møllerboligen er sket som led i omdannelsen af Højer Mølle til port til Tøndermarsken og Nationalpark Vadehavet. D. 16. august 2019 er Museum Sønderjylland og Tøndermarsk Initiativet klar med de nye udstillinger om Tøndermarsken i de to tidligere kornmagasiner. Her kan du bla. få indblik i, hvordan Tøndermarsken er blevet til, og hvad vand har betydet for livet i marsken for både mennesker og fugle. I det nye KlimaLab kan du prøve at håndtere klimaforandringer i din egen ’Tøndermarsk’.

Vi glæder os til at byde Jer velkommen. 

Højer Mølle

Højer Mølle fra 1857 er både et museum og et velbevaret kulturmiljø placeret på kanten af marsken - et fantastisk kulturlandskab, hvor kampen mod vandet har påvirket og præget mennesker og bygninger gennem århundreder. Nordeuropas højeste hollændermølle med magasiner, møllerbolig og den stemningsfulde møllehave byder på fortællinger om møllens historie og teknik. Nyd den imponerende udsigt over Tøndermarsken og Vadehavet fra møllen, gå en tur i møllehaven og nyd forfriskninger i caféen.

Højer Mølle vil være under forandring fra august 2018. Fra sommeren 2019 præsenterer vi helt nye udstillinger og faciliteter. Sammen med Tøndermarsk Initiativet og Nordea-fonden skaber vi spændende udstillinger og aktiviteter for hele familien med fokus på mødet mellem land og vand, livsvilkårene og det rige fugleliv.

HØJER MØLLE
MØLLEGADE 13
6280 HØJER
Tlf.: 65 370 804

Voksne: 40 kr.
Børn (under 18 år): gratis
Studerende: 30 kr.
Klubmedlemmer: gratis
Grupper på over 10 personer: 30 kr. pr. person

Åbningstider 2019:

29. juni - 31. oktober

Mandag-søndag kl. 10-17

Køkkenet lukker kl. 16.30

Mere praktisk info