fbpx
Emnekasser – Livet i gamle dage

Emnekasser – Livet i gamle dage

Målgruppe: Indskoling, mellemtrin, udskoling og specialområdet

Sted: Udlånes fra Sønderborg Slot, Sønderbro 1, 6400 Sønderborg

Fagområde: Historie, samfundsfag, madkundskab, håndværk & design og dansk

På Sønderborg Slot har vi syv emnekasser, der alle omhandler aspekter af samfundet og forskellige håndværk fra før industrialiserings tid. Kasserne indeholder genstande, som man må røre og bruge, informationsmateriale til lærer og elever om genstandene og emnerne, foto og plancher samt supplerende litteratur. Kasserne er oplagte forud for undervisning i  bl.a. håndværk & design og madkundskab eller andre undervisningsforløb bestilt ved Museum Sønderjylland. Alle kasser udlånes gennem bookning. Brugeren skal selv arrangere transporten til og fra museet af kasserne. Transport kræver bil.

Hør og uld: 19 genstande, som knytter sig til håndarbejdet i gamle dage. God historisk dimension til undervisning i design og håndværk. Kassens indhold er fordelt på to kasser.
Ler og tegl: 13 genstande, 16 store fotos med motiver fra teglindustrien.  Oplagt forud for undervisningsforløb på Cathrinesminde Teglværk. Kassens indhold er fordelt på to kasser.
Pengevæsen: 12 genstande som belyser sider af pengevæsnets historie, økonomi og numismatik. Der er også en samling af elevhæfter om penge og penges værdi.
Belysning: 12 genstande, der alle er forskellige former  eller tilbehør til belysning fra før elektricitetens tid.
Køkkentøj: 11 genstande fra køkkenet, madlavningen eller bagningen.
Landsbysmeden: 7 stykker smedeværktøjer. Den vigtigste mangler dog -  ambolten- pga. vægten! Oplagt forud for undervisning i smedning.
Skomageren: 18 stykker værktøj og tilbehør som tidligere blev brugt af skomageren arbejde.

Varighed

1-5 timer

Hvornår

Hele året, mandag - fredag i jeres skoletid

Pris

200 kr. pr emnekasse

Deltagere

-

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.