fbpx
Museumsprofil indtræder i Statens Kunstfond

Museumsprofil indtræder i Statens Kunstfond

Enhedsleder for kunsten i Museum Sønderjylland, Anne Blond, er netop blevet udpeget af Kulturminister Mette Bock som formand for Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for kunsthåndværk og design. Det betyder samtidig, at hun indtræder i Statens Kunstfonds bestyrelse, (hvor Michael Bojesen bliver formand).

Det overordnede formål med Statens Kunstfond er at fremme kunstarterne i Danmark og til dels også i udlandet. Det sker blandt andet gennem tildeling af arbejdslegater og projektpenge til kunstnere. Anne Blond får som formand for projekstøtteudvalget for kunsthåndværk og design det overordnede ansvar for et område, som har stor international bevågenhed.

“Jeg glæder mig meget til den nye opgave. Ikke mindst samarbejdet med de andre i udvalget, fonden og styrelsen. Det er et privilegium for mig at skulle være med til at fremme dansk kunsthåndværk og design i ind- og udland.”

Højt kvalificerede medarbejdere

Henrik Harnow, direktør for Museum Sønderjylland, glæder sig ligeledes over udnævnelsen og over, at kulturministeren har haft blik for det høje faglige niveau, der igennem en årrække er præsteret på Kunstmuseet i Tønder:

Anne Blonds udpegning viser, at Museum Sønderjylland også på dette område har højt kvalificerede medarbejdere, som kan bidrage i væsentlige sammenhænge udenfor museet. Det er godt for museet og for Anne Blond, og vi støtter i høj grad medarbejderes deltagelse i nationale råd og andre lignende sammenhænge.”

Anne Blonds udnævnelse til formand for projektstøtteudvalget for kunst og design gælder for en fireårig periode. Med i udvalget er desuden keramiker Ane Fabricius Christiansen, tekstildesigner Lisbeth Friis, smykkekunstner Janne Krogh Hansen og kommunikationsdesigner Mads Quistgaard.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.