fbpx

[helpie_notices group_id=’214’/]

FAQ - Gram Lergrav

  • Hvad er et fossil?

    Fossiler er rester, aftryk eller spor fra organismer der levede for længe siden og som har været dækket af sediment i lang tid. Oftest er de bløde dele forsvundet, så det er skaller eller skeletrester man kan finde. Man kan også finde fossiler som aftryk eller naturlige afstøbninger. Der findes også sporfossiler, som f.eks. fodspor og gravegange, der fortæller noget om organismers adfærd.

  • Hvor kan man finde fossiler i Danmark?

    Fossilerne ligger nede i jorden, så steder hvor jordlag bliver blotlagt kan man potentielt finde fossiler. Det er dog ikke er alle jordlag der indeholder fossiler. Langs kyster hvor klinte og skrænter eroderes er der mulighed for at finde fossiler, enten i de blottede skrænter eller liggende løst på strandene. Steder hvor der er råstofgrave, f.eks. grus-, ler- eller kalkgrave kommer fossilerne også frem. Husk at spørge om lov før du går på fossiljagt på privat ejendom.

    I Geomuseum Faxe, Museum Mors og Fur Fossilmuseum kan du også komme på fossiljagt.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.