fbpx
Fund fra Museum Sønderjylland på top 10

Fund fra Museum Sønderjylland på top 10

For 8. år i træk præsenterer dk4 i samarbejde med Nationalmuseet en liste over de 10 mest interessante Danefæ fra året, der gik. Museum Sønderjylland har et særligt fund med.

En vikingeskat er fundet i Errested nord for Haderslev. Denne særlige møntskat udstilles i præparat på den aktuelle Danefæ udstilling i Jelling.

Når netop skatten fra Errested er særlig interessant er det ikke kun på grund af de mange mønter, men fordi den indeholdt en ganske særlig guldperle.  Da den jordfyldte perle blev konserveret, viste det sig, at den gemte på en hemmelighed. En ny, lille perle kom meget overraskende til syne. Udsmykningen er duer, der tilsammen danner hjertesymboler, hvilket er et kristent symbol ifølge museumsinspektør Anders Hartvig.

Hvilken placering de smukke perler får, kan ses, når årets liste afsløres i sin helhed fredag den 26. januar kl. 20.55 på dk4.

Foto: Christian Wengel, dk4

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.