fbpx
Book et undervisningsforløb med Genforeningsbussen 2020 i efteråret

Book et undervisningsforløb med Genforeningsbussen 2020 i efteråret

Vi har den store glæde at kunne fortælle, at Genforeningsbussen 2020 kan bookes til at besøge din skole i efteråret 2020.

 

Da Genforeningsbussen 2020 og dens formidlere kørte ud af garagen tilbage i januar, blev de mødt af interesserede unge mennesker og efterspørgsel på flere undervisningsforløb af den i forvejen fuldt bookede bus. Det fortalte os, at vores arbejde og store projekt med at formidle historien bag Genforeningen i hele landet var meget vigtig. Fornøjelsen blev dog alt for kort og Genforeningsbussen blev kørt i garagen den 12. marts, da Danmark lukkede ned.

 

Mange festligheder, arrangementer og aktiviteter i Genforeningens tegn er blevet udskudt eller aflyst af samme grund – for at mindske risikoen for smittespredningen af corona.

 

Det Sønderjyske Præsidium har sammen med nøgleaktører den 7. april sat en ny ramme for markeringen af Genforeningen, der vil strække begivenhedskalenderen helt frem til sommeren 2021 – læs om det her.

 

Derfor har Museum Sønderjylland arbejdet for at forlænge Genforeningsbussen 2020 ind i efteråret, så skolerne i hele landet og Sydslesvig har muligheden for at booke et undervisningsforløb i den – og det er lykkedes.

 

Booking

 

Du kan nu booke et undervisningsforløb med Genforeningsbussen i efteråret fra uge 34.

 

Kontakt Helle T. Nordentoft på enten telefon: 21 89 77 09 eller mail: HENO@msj.dk

 

Vi skal gøre opmærksom på, at Genforeningsbussen 2020 bliver booket efter først til mølle princippet.

 

 

Vi tager alle forholdsregler

 

Når Genforeningsbussen igen rammer landevejene, vil der blandt andet kun være én klasse inde i bussen ad gangen (førhen var der to klasser). Alle elever skal spritte hænderne af, inden de træder ind i bussen. Genforeningsbussen vil efter hvert forløb blive sprittet af indvendig.

 

Alle redskaber (skærme, tablets, headphones, mus etc.) eleverne har været i kontakt med vil også blive sprittet af.

 

Kommer der yderligere påbud fra regeringen vil disse blive overholdt af formidlerne samt chauffør i Genforeningsbussen i samarbejde med underviserne på skolerne.