fbpx
Oplevelser på Sønderborg Slot

Oplevelser på Sønderborg Slot

Slot gennem 800 år

Sønderborg Slot er med sin storslåede beliggenhed ved indsejlingen til Sønderborg et nationalt dansk ikon, der gemmer på århundredes spændende historie.

Slottet har været kongeborg og hertugslot i 800 år, og slottet som det ser ud i dag, er bygget og ombygget over århundreder. Den gamle borg viser spor fra flere epoker og skydeskår i ydermuren, fangehullet, slotskirken samt slotskøkkenet er eksempler på dette. Sønderborg Slot fungerede også som fængsel for Christian 2., og var residens for hertug Hans den Yngre, stamfar til Danmarks nuværende kongeslægt.

 

Sønderjyllands historie

Sønderborg Slot er landsdelens største historiske museum. Udstillingerne giver dig mulighed for at dykke ned i historien om Sønderjylland og grænselandet, hvor dansk og tysk kultur mødtes på både godt og ondt. Bliv blandt andet klogere på De Slesvigske Krige i 1848-51 samt nederlaget i 1864, og hør mere om de mange danskere der deltog på tysk side i 1. Verdenskrig inden Genforeningen i 1920.

 

 

Oplevelser for både børn og voksne

I forbindelse med 100-året for afslutningen af 1. Verdenskrig, arrangerer Museum Sønderjylland hver dag mellem kl. 11-15 sjove lege og udfordrende aktiviteter i slotparken. Så kom forbi Sønderborg Slot og tag familien med til leg i slotsparken. Her kan børn i alle aldre forsøge sig som krigsinvalider, og opleve hvordan det er kun at må bruge et ben eller ingen arme.
Aktiviteterne er gratis for børn og voksne. Se mere her.

Dronning Dorotheas kapel

På Sønderborg Slot kan du træde ind i Dronning Dorotheas kapel, og opleve en svunden tid. Kapellet er nemlig Danmarks ældste fyrstelige protestantiske kirkerum og Nordens ældst bevarede rum fra renæssancen. Slotskirken blev indrettet i årene 1568-70 af Dronning Dorothea, der var enke efter Kong Christian 3.

Sommeren igennem danner Dronning Dorotheas kapel rammen om orgelkoncerter. Her får du en unik mulighed for at opleve klangen fra orglet i det gamle renæssancerum. Biletter kan købes i billetsalget på Sønderborg Slot. Pris 50 kr.
Du kan læse mere om orglet og se koncertplanen ved at klikke her.