fbpx
Højer mølle

Højer mølle

Åbent i dag10-17

Port til Tøndermarsken og Nationalpark Vadehavet

Vand er central i fortællingen om Tøndermarsken. Marsken er skabt af havet og sidenhen formet af mennesket gennem mange hundrede år. Med værfter, diger, sluser og kanaler har mennesket sat sig præg på landskabet i Danmarks største marskområde.
Den nye udstilling på Højer Mølle er en introduktion til Tøndermarsken, og opfordrer til at gå på opdagelse i et af Danmarks mest særprægede kulturlandskaber, der rummer en rig bygningskultur og nogle af Europas bedste fugleområder. Det smukke område er en del af Nationalpark Vadehavet og UNESCO Verdensarv.
Udstillingen indeholder også et nyt KlimaLab, hvor du kan prøve at håndtere klimaforandringer i din egen ’Tøndermarsk’.

Udstillingen er finansieret af Nordea-fonden og Tøndermarsk Initiativet og skabt i samarbejde med JAC Studios og No Parking.

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer, så du trygt og forsvarligt kan besøge os - læs mere her.

 

Højer Mølle

Højer Mølle fra 1857 er et velbevaret kulturmiljø placeret på kanten af Tøndermarsken og Vadehavet. Nordeuropas største hollændermølle med kornmagasiner, møllerbolig og den stemningsfulde Møllehave er et oplagt stop på et besøg i Tøndermarsken. Den nye vandrerute ’Marskstien’ går lige forbi møllen, og flere kortere stisløjfer i området omkring Højer har deres udgangspunkt her.

Besøg caféen i Møllerboligen

Oplev den istandsatte Møllerbolig med dens hyggelige café og spændende butik, der bl.a. byder på lokale råvarer og kunsthåndværk.

I caféen kan du nyde en let frokost eller få kaffe og sønderjysk kage serveret i den idylliske Møllehave.

 

HØJER MØLLE
MØLLEGADE 13
6280 HØJER
hoejer@msj.dk
Tlf.: 65 37 08 04

For booking af omvisninger og priser samt leje af lokale kontakt museet direkte på museets mail.

Voksne: 95 kr.
Børn (under 18 år): gratis
Studerende: 20% rabat
Klubmedlemmer: gratis
Grupper på over 10 personer: 20% rabat pr. person

April - oktober: mandag-søndag kl. 10.00 - 17.00
Køkkenet lukker kl. 16.30
November - marts: Vinterlukket

Mere praktisk info