fbpx
Formidlingschef til Museum Sønderjylland

Formidlingschef til Museum Sønderjylland

Formidlingschef til Museum Sønderjylland

Stillingen som formidlingschef ved Museum Sønderjylland er ledig til besættelse 1. august 2019 eller snarest muligt derefter.

Som formidlingschef bliver du en del af museets chefgruppe, der består af afdelingschefen for Viden & Samlinger, administrationschefen og museets direktør. Som formidlingschef forventes du at være med til at virkeliggøre og videreudvikle museets strategi med særligt fokus på museets publikumsrettede tilbud. Som formidlingschef er du i spidsen for afdelingen Publikum & Formidling, hvor du samler trådene og sørger for, at udstillinger, aktiviteter, skoletilbud og markedsføring går op i en højere enhed. Museum Sønderjylland arbejder især på publikums- og formidlingsområdet med at gennemføre en transformation med fokus på konkrete resultater i form af højere besøgstal og indtjening.

Publikum & Formidling rummer et personale med forskellige fagligheder, herunder alle museumsværter, formidlingsinspektører, museumslærere, en markedsføringsansvarlig, en forretningsudvikler og en grafiker. Derudover vil du og dine medarbejdere indgå i et nært samarbejde med fagfolkene i afdelingen for Viden & Samlinger, der omfatter enhederne Historie, Arkæologi, Kunst og Naturhistorie samt Bevaring.

Vi tilbyder:

 • En spændende stilling med mulighed for at skabe attraktive og inddragende museer og spektakulære udstillinger
 • Muligheden for være med til at forme et af landets største fusionerede museer med en enestående faglig spredning i et område med stor historiebevidsthed
 • Fællesskab og samarbejde med en lang række dygtige kolleger og fagfolk, der brænder for at skabe gode resultater og oplevelser

Vi forventer at du:

 • Har en relevant uddannelse på kandidatniveau eller derover
 • Har erfaring med ledelse fra museer eller kulturinstitutioner
 • Er idérig og visionær
 • Er en dygtig planlægger, der kan fastholde fokus i en travl hverdag
 • Har erfaring med idéudvikling og realisering af udstillinger
 • Er udadvendt, synlig og god til at kommunikere
 • Har blik for forretningsudvikling på kulturområdet
 • Kan inspirere og inddrage medarbejdere med vidt forskellige fagligheder på tværs af museet

Stillingen er på gennemsnitlig 37 timer pr. uge og er uden højeste tjenestetid. Løn efter gældende overenskomst. Der kan forhandles tillæg i forhold til kvalifikationer.

Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes til direktør Henrik Harnow på tlf. 51 30 32 98 eller pr. mail på henh@msj.dk.

Send din ansøgning med CV elektronisk til personalekonsulent Susanne Sjøholm Reersdorff på mail susj@msj.dk senest mandag den 26. maj 2019. Ansøgning og relevante bilag skal vedhæftes i doc- eller pdf-format som en samlet fil.

Samtaler forventes gennemført i uge 23.

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister. Museum Sønderjylland vil være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

  Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.