fbpx
Cathrinesminde Teglværk udskyder levendegørelser til 2021

Cathrinesminde Teglværk udskyder levendegørelser til 2021

Det Levende Teglværk og Glimt af teglværklivet udskydes til 2021

Museum Sønderjylland har på baggrund af de aktuelle udmeldinger ang. Corona besluttet, at både Glimt af teglværkslivet og Det Levende Teglværk udskydes til 2021. I stedet vil vi til sommeren 2020 arbejde på nogle alternative formidlingstilbud, som ikke involverer så mange personer på samme tid. Det er meget ærgerligt, at det er blevet nødvendigt, men vi vil ikke udsætte hverken frivillige eller besøgende for smittefare.

Vi håber, du og familien stadig vil tage turen til det historiske teglværk, når vi åbner igen.

Følg med her på siden for at blive opdateret om alternative sommerferieaktiviteter.

Det kan du se frem til at opleve i sommeren 2021

Det Levende Teglværk

Tag på en tidsrejse tilbage til teglværkernes storhedstid omkring 1900, når vi vækker Cathrinesminde Teglværk til live. Dengang boede arbejdernes familier på teglværksområdet og alle familiemedlemmer hjalp til, så godt de kunne.

Det er deres historie, vi fortæller under levendegørelserne.

Aktører fra især landsbylaugene på Broagerland optræder i historiske dragter og formidler både teglproduktionen og familiernes hverdagsliv.

I kan opleve den hestetrukne æltemølle, lære at stryge sten, høre om teglbrændingen i ringovnen og kaste jer over gamle børnelege. Besøg også håndværkerne og forsyn jer med fristelser fra Cathrines Café, mens Tossemarens Trio spiller op til dans.

 

Glimt af teglværkslivet

Tag på udflugt til Cathrinesminde Teglværk, oplev historiens vingesus i teglværkets autentiske miljø og nyd de flotte omgivelser ved Flensborg Fjord. Her kan I få et glimt af dagligdagen fra teglværkernes blomstringstid omkring 1900, hvor hele familier arbejdede og boede på teglværksområdet.

Når I bevæger jer rundt på teglværket, kan I fx høre om det krævende arbejde i ringovnen, få en sludder med kvinderne i arbejderboligen, se æltemøllen eller kaste jer over gamle børnelege.