fbpx
Tønder Kniplingsfestival 2022

Kniplingsfestival på Kulturhistorie Tønder – Lær at kniple!

I forbindelse med Tønder Kniplingsfestival 2022 kan du både se udstillinger og deltage i et kniplekursus for hele familien hos Museum Sønderjylland

Der er udstillingerne:

Rosengrund og bitre mandler… Tønderkniplingernes historie på Kulturhistorie Tønder

Den nyåbnede udstilling Løgumklosterkniplinger – kulturarv i grænselandet i Drøhses hus

Desuden vises der på Kulturhistorie Tønder en mini-udstilling om de såkaldte damekredse, der var med til at genoplive kniplingstraditionen i hele Danmark i 1920´erne og 30´erne. Baggrunden for den lille udstilling er nogle kniplinger og andet materiale, som er blevet givet til museet inden for det sidste år. Disse ting har været med til at give nye oplysninger om kniplingshistorien i Danmark i 1900-tallet.

 

Deltag i spændende aktiviteter for hele familien på Kulturhistorie Tønder fredag den 3. juni

kl. 09.00 – 10.30 er der kniplingsformidling for børn: Prøv at kniple! En skoleklasse fra Marieskolen i Tønder lærer om knipling og prøver at arbejde både som kniplingshandlere og som  kniplersker. Besøgende på museet må gerne komme forbi og kigge med.

kl. 14.30 – 16.00 kan hele familien deltage i et familiearrangement.

Først viser museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen rundt ”i børnehøjde” i udstillingen Rosengrund og bitre mandler… Tønderkniplingernes historie. Bagefter bliver der lejlighed til at prøve knipleteknikken under kyndig vejledning af dygtige kniplersker, og sammen med museumsformidler Nicolai Flymann kan I forsøge jer som kniplingshandler med bl.a. at tegne kniplemønstre.

Voksne betaler entré til begge aktiviteter (børn under 18 år er gratis), men det er gratis at være med til kniplekurset og forløbet som kniplingshandler.

Tilmelding til familiearrangementet

Både børn (fra 10 år) og voksne (forældre/bedsteforældre) kan deltage som aktive, men må også gerne være med som passive deltagere. Ved tilmelding angives, om man er ”aktiv knipler”.

Tilmelding (først til mølle) på tlf. 65 37 08 08 eller mail: toender@msj.dk. Der er plads til 28 deltagere på familieaktiviteten.

Tønder Kniplingsfestival 2022

Kulturhistorie Tønder, Wegners Plads 1, 6270 Tønder

Køb din entrébillet på forhånd