fbpx
Undervisningsprojekter

Undervisningsprojekter

Museum Sønderjylland deltager i forskellige undervisningsprojekter.

Herunder kan du se hvilke:

Jeg bor ved Vadehavet

Jeg bor ved Vadehavet er et undervisningsforløb for alle børn fra dagtilbud til 8. klasse. Alle forløb tager udgangspunkt i oplevelser omkring naturen og kulturhistorien, som man kan møde ved Vadehavet. Til alle forløb er der udviklet både før og efter materialer. Museum Sønderjylland udbyder forløb til 1., 2., 5. og 6. klasser. Forløbene er gratis for alle folke-, fri- og privat skoler i Tønder Kommune.

Læs mere i denne folder.

Projekt VOYAGER - Fra grundskole til erhvervsvalg

VOYAGER bringer den naturvidenskabelige undervisning tættere på virkeligheden ved at gå helt tæt på det praksisnære, og målet er at få flere elever til at blive nysgerrige på naturvidenskab og SCIENCE. Ved at øge interessen for de naturvidenskabelige fagligheder, skaber projekt VOYAGER bedre sammenhæng i uddannelsesforløb fra grundskole til uddannelses- og erhvervsvalg indenfor SCIENCE-området.

Læs mere HER.

Den gode formidling

Projekt "Den gode formidling" er et delprojekt af Interreg-projektet Kurs Kultur 2.0, delpakke 5.1. I projektet skal udvikles dobbeltkulturelle formidlingsforløb på museerne i Danmark og Tyskland gennem  tæt samarbejde med ekstern ressource og masterclass.
Forløbene
udvikles til museumsbrugere i bred forstand og efterfølgende formidles og markedsøres overfor både tyske og danske museumsbrugere.
Museum Sønderjyllands undervisningsenhed udvikler undervisningsforløb om marsken i samarbejde med naturkunstner Marco Brodde. Der deltager 4 danske og 6 tyske museer i projektet.
Museum Sønderjylland deltager i Kurs Kultur 2.0 som projektpartner, med særlig andel i og ansvar for delpakke 5.1.

Den gode formidling er finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Kurs Kultur  HER

Læs mere om projektet  Den gode formidling HER

Generelt om museets undervisningstilbud og enhedens opgaver

Merete Essenbæk

Enhedsleder, Uddannelse og læring

65 37 07 71 mees@msj.dk