fbpx
Undervisningsprojekter

Undervisningsprojekter

Museum Sønderjylland deltager i forskellige undervisningsprojekter.

Herunder kan du se hvilke:

Jeg bor ved Vadehavet

Jeg bor ved Vadehavet er et undervisningsforløb for alle børn fra dagtilbud til 8. klasse. Alle forløb tager udgangspunkt i oplevelser omkring naturen og kulturhistorien, som man kan møde ved Vadehavet. Til alle forløb er der udviklet både før og efter materialer. Museum Sønderjylland udbyder forløb til 1., 2., 5. og 6. klasser. Forløbene er gratis for alle folke-, fri- og privat skoler i Tønder Kommune.

Læs mere i denne folder.

Projekt VOYAGER - Fra grundskole til erhvervsvalg

VOYAGER bringer den naturvidenskabelige undervisning tættere på virkeligheden ved at gå helt tæt på det praksisnære, og målet er at få flere elever til at blive nysgerrige på naturvidenskab og SCIENCE. Ved at øge interessen for de naturvidenskabelige fagligheder, skaber projekt VOYAGER bedre sammenhæng i uddannelsesforløb fra grundskole til uddannelses- og erhvervsvalg indenfor SCIENCE-området.

Læs mere HER.

Den gode formidling

Projekt "Den gode formidling" er et delprojekt af Interreg-projektet Kurs Kultur 2.0, delpakke 5.1. I projektet skal udvikles dobbeltkulturelle formidlingsforløb på museerne i Danmark og Tyskland gennem  tæt samarbejde med ekstern ressource og masterclass.
Forløbene
udvikles til museumsbrugere i bred forstand og efterfølgende formidles og markedsøres overfor både tyske og danske museumsbrugere.
Museum Sønderjyllands undervisningsenhed udvikler undervisningsforløb om marsken i samarbejde med naturkunstner Marco Brodde. Der deltager 4 danske og 6 tyske museer i projektet.
Museum Sønderjylland deltager i Kurs Kultur 2.0 som projektpartner, med særlig andel i og ansvar for delpakke 5.1.

Den gode formidling er finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Kurs Kultur  HER

Læs mere om projektet  Den gode formidling HER

Lejrskole i Vadehavet

Rigtig mange skoler tager på lejrskole og hvorfor ikke vælge Vadehavet?

Ved Vadehavet er der  højt til himlen, god plads OG MASSER AF OPLEVELSER OG VIDEN . Her er natur, kultur og landskab smukt forenet lige uden for døren midt i en af Danmarks nationalparker. Museum Sønderjyllands museer i Tønder, Højer Mølle og Drøhses Hus i Tønder byder sammen med områdets overnatningssteder, andre museer og oplevelsescentre langs Vadehavet på  en lang række oplevelser, læringsforløb og gode fortællinger. Find Museum Sønderjyllands  mange undervisningsforløb,  her på siden,  der både går ud i naturen og ind på vores museer.   I samarbejde med  Nationalpark Vadehavet og projekt Mit Vadehav er der udviklet en bred vifte af undervisningstilbud og forløb.

Vil du læse mere om alle de muligheder for undervisning overnatning og oplevelser der byder sig når I vælger at  holde lejrskole ved Vadehavet så find os her 

 

Find mere om  at komme på lejrskole ved vadehavet  her

Genforeningsbussen 2020

Hvad er Genforeningen? Hvad skete der i 1920? Hvad betød det, at vi fik en demokratisk grænse mellem Danmark og Tyskland? Hvad sker der, når man flytter en grænse? Hvad er det, der afgør, om man føler sig som dansker, tysker, bosnier eller en kombination?

Det var nogle af de spørgsmål, som Genforeningsbussen 2020 stillede til danske skole- og gymnasieelever i jubilæumsåret 2020.

Genforeningsbussen 2020 blev en festlig, tværfaglig og tankevækkende markering af den mest vidtrækkende enkeltbegivenhed i Danmark i det 20. århundrede – og et afsæt til at reflektere over Europas nuværende udfordringer, konflikter og muligheder for fredelig sameksistens og demokrati.

Genforeningsbussen 2020 er kørt i garage.
Vi fik tilbagelagt 16.000 km og besøgt over 90 skoler i Danmark og Sydslesvig.

Generelt om museets undervisningstilbud og enhedens opgaver

Morten Pedersen

Viden- og samlingschef

65 37 07 24 mope@msj.dk

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.