Kongelig føde og bondens mad
Målgruppe: Dagtilbud, grundskolen og evt. ungdomsuddannelser
Sted: Arkæologi, Bulhuset, Dalgade 7, 6100 Haderslev
Fagområde: Madkundskab og historie
Med udgangspunkt i kogebøger og opskrifter fra middelalderen eller renæssancen fremstiller eleverne et måltid i museets lille bulhus, der er en rekonstruktion af et bondehus fra 1500-tallet. Indretningen er enkel og sparsom. Her er et jordgulv, et åbent ildsted, intet loft og næsten ingen møbler. Der vil blive fremstillet mad fra det finere renæssancekøkken, men også brød, grød og oste, som stod på bondens menukort. Undervisningen kan kombineres med en byvandring i Haderslev på ca 1 time, hvor der er fokus på den middelalderlige bykerne. På byvandringen får eleverne byen under huden ved at gå i gaderne, smage på krydderurterne i apotekets have, lugte til krydderierne fra apoteket og høre fortællingerne om byens borger og huse, lige der det sket.
Varighed
4 timer
Hvornår
April - oktober, tirsdag - fredag kl. 9 - 15.
Pris
2200 kr. inkl. mad.
Deltagere
Max. 30 elever pr. gruppe.
Tilmelding til undervisning: Kongelig føde og bondens mad
Mere info.: Merete Essenbæk, mees@msj.dk, tlf. 65 37 07 71