fbpx
Kongelig føde og bondens mad

Kongelig føde og bondens mad

Målgruppe: Dagtilbud, grundskolen og evt. ungdomsuddannelser

Sted: Arkæologi, Bulhuset, Dalgade 7, 6100 Haderslev

Fagområde: Madkundskab og historie

Med udgangspunkt i kogebøger og opskrifter fra middelalderen eller renæssancen fremstiller eleverne et måltid i museets lille bulhus, der er en rekonstruktion af et bondehus fra 1500-tallet. Indretningen er enkel og sparsom. Her er et jordgulv, et åbent ildsted, intet loft og næsten ingen møbler. Der vil blive fremstillet mad fra det finere renæssancekøkken, men også brød, grød og oste, som stod på bondens menukort. Undervisningen kan kombineres med en kort byvandring i Haderslev på ca. 1 time. Her får eleverne byen under huden ved at gå i gaderne og høre fortællingerne om byens borgere og huse, lige der hvor det skete.

Varighed

4 timer

Hvornår

April - oktober, tirsdag - fredag kl. 9 - 15.

Pris

2200 kr. inkl. mad.

Deltagere

Max. 30 elever pr. gruppe.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.