fbpx
Jernaldermad på bål

Jernaldermad på bål

Målgruppe: Mellemtrin, specialklasser og lejrskoler

Sted: Arkæologi Haderslev, Dalgade7, 6100 Haderslev

Fagområde: Historie, madkundskab, natur og teknologi

I jernalderen stod der grød, brød og øl på bondens bord.  På marken blev der dyrket byg og hvedesorter. I stalden stod der køer og geder, og ude i skoven gik de halvvilde grise og guflede skovens frugter. Fjerkræ var nyt på menuen og katten gjorde sit nyttige  indtog mod mus og rotter.
Vi kender til jernalderens madvarer og hvad de spise gennem undersøgelser af moseligs maveindhold, analyse af madskorper fra tidens lergryder, pollenanalyser, kogler af dyrfundet i affaldshuler og grave.
Eleverne vil kort blive præsenteret for jernalderen gennem museets udstilling. Herefter foregår undervisningen udenfor ved bålstedet. Der skal tændes op -  naturligvis på jernaldermaner -,  hugges brænde, gruttes korn til mel og samles vilde urter. Menuen er byggrød, suppe med vilde urter, korn og lidt kød, små bagte kiks, ost og hjemmelavet smør. Dagen afsluttes med at vi spiser sammen omkring bålet, mens vi taler om dagen og  jernalders mad og livsvilkår.

Undervisningen foregår udenfor så praktisk tøj  og fodtøj er en nødvendighed.

Varighed

3 timer

Hvornår

April- september, mandag - fredag, kl.8.30 - 14.

Pris

1650 kr.

Deltagere

Max. 30 elever pr. gruppe.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.