fbpx
Geologisk feltundersøgelse

Geologisk feltundersøgelse

Målgruppe: Udskoling

Sted: Gram Lergrav, Lergravvej 2, 6510 Gram

Fagområde: Geologi, evolution og biologi

Forløbet er tilrettelagt som en geologisk feltundersøgelse, hvor vi skal arbejde med håndtering af fossiler, praktisk graveteknik, en hypotese og eksempler på evolution.
Når I ankommer til museet, vil I først få en rundvisning, hvor vi i fællesskab laver en kortfattet naturvidenskabelig hypotese om hvor fossilerne kommer fra. Gennem forløbet undersøger vi, om vi kan bekræfte vores hypotese gennem vores observationer og de erfaringer vi gør os.
Museumsformidleren fokuserer undervejs på geologisk tid og det praktiske arbejde med at hjælpe forskerne med at undersøge de mange fossiler, som ligger gemt i den gamle havbund.
Rent praktisk skal I klæde om på museet, gå samlet ned til graveområdet med graveudstyret. Efter arbejdet i lergraven, går I tilbage til museet, undersøger nogle af fundene i stereolupper og arbejder med hypoteserne bagefter.

Husk: Gummistøvler  og praktisk tøj.
Bemærk: Ativiteterne i lergraven ikke gennemføres ved sne, frost eller i meget vådt føre.
Når vi er færdige, er I velkomne til at benytte museets faciliteter og fx spise frokost ved vores borde/bænke.

Varighed

2-3 timer

Hvornår

April- oktober
Mandag - fredag kl. 9 - 15

Pris

550 kr. pr. time

Deltagere

Max. 30 elever pr. gruppe.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.