fbpx
Franciska Clausen – avantgarde i Aabenraa

Franciska Clausen – avantgarde i Aabenraa

Målgruppe: Grundskolen og ungdomsuddannelser

Sted: Brundlund Slot, Brundlund slot 1, 6200 Aabenraa

Fagområde: Billedkunst og historie

Franciska Clausen voksede op i Aabenraa og viste tidligt talent for tegning og maleri.

Hun søgte undervisning i København, Berlin og Paris, mødte store personligheder fra den spændende kunstneriske periode efter 1. verdenskrig, f.eks. Fernand Leger og Piet Mondrian og var med til at udvikle nye kunstneriske veje. Hun blev ikke godt modtaget i København og levede det meste af sit liv tilbagetrukket i Aabenraa, hvor hun blev medlem, senere æresmedlem af Grænselandsudstillingen.

Gennem Franciska Clausens værker møder eleverne spændende forsøg på at udvikle et nyt billedsprog. De kommer rundt i udstillingen, hvor de gennem samtaler og øvelser får mulighed for at forstå, hvad Franciska Clausen og hendes samtidige ville med kunsten. Forløbet afsluttes i værkstedet, hvor eleverne får tilbudt en interessant opgave, der hjælper dem med at fastholde og forstå vigtige sider af Franciska Clausens og tidens kunstneriske univers.

Besøget skræddersys til klassetrin og særlige behov.  Forløbet kan bookes som 1, 2 timers forløb eller som en fagdag på 3-4 timer.

Varighed

1-2 eller 4 timer

Hvornår

Februar 2021 - september 2021.

Pris

550 kr. pr. time

Deltagere

Max. 30 elever pr. gruppe.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.