fbpx
Fra korn til mel

Fra korn til mel

Målgruppe: Indskoling, mellemtrin, specialklasser og lejrskoler.

Sted: Højer Mølle, Møllegade 13, 6280 Højer

Fagområde: Historie, samfundsfag, madkundskab og natur/teknologi

På Højer Mølle byder vi jer indenfor i en af Nordeuropas største hollandske vindmøller.

Forløbet starter med en introduktion til møllen og mølleriets historie. I bliver præsenteret for modeller af forskellige møller og får samtidig et indblik i, hvordan man gennem tiden har arbejdet med processen fra korn til mel fra oldtiden frem til i dag.

Herefter skal I med rundt i hele møllen. I skal med helt op i toppen af den 22 m høje mølle, hvor I kan nyde udsigten over Højer By og marsklandskabet.

I kommer til at se møllens enorme tandhjul, valser og kværne og får på turen gennem møllen en fornemmelse af, hvilke funktioner de forskellige etager har. Undervejs vil I høre historier om møllere, og få et indblik i, hvilke arbejdsopgaver de havde.

Efter en spisepause skal I arbejde med forskellige kornsorter. Vi kigger på deres forskelligheder, hvad de består af og bruges til. Vi skal smage, røre og lugte!

Vi runder dagen af med at valse havre til gryn og male korn til mel med håndkværne. Mel og havregryn får klassen naturligvis med hjem.

Varighed

3 timer inkl. spisepause.

Hvornår

Marts - oktober, mandag - fredag
kl. 9 - 14.

Pris

1650 kr.

Deltagere

Max. 30 elever pr. gruppe.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.