fbpx
Du store verden

Du store verden

Målgruppe: Dagtilbud og indskoling

Sted: Aabenraa kulturhistorie, H.P. Hanssensgade 3 6200 Aabenraa

Fagområde: Historie, natur & teknologi, dansk, kulturel viden, sproglig udvikling og forståelse af omverden

For 150 år siden sejlede eventyrlystne mænd og kvinder fra Aabenraa og ud i hele verden. Nogle tog til Afrika, andre til Kina og Sydamerika. Nogle tog afsted som kaptajn og kaptajnskone og andre som kok og skibsdreng. Nogle kom hjem med lasten fyldt med eksotiske dyr og andre med krydderier. Nogle kunne berette om venlige indfødte og andre havde mødt drabelige pirater.

I undervisningsforløbet skal I med på rejsen. Vi begynder i museets malerisamling, finder vores skib, bestemmer hvor vi skal hen ved at se på det store verdenskort, vi pakker skibskisten og påmønstre. Inden rejsen kan I vælge mellem to forløb.

A: Rejsen til Congo, hvor vi følger i Jes Bugslag fodspor til Congo. Han indsamlede mange genstande fra de indbyggere han mødte, tog dem med hjem og solgte dem til museet.

B: Sørøver i sigte, hvor vi tager med et skib fra Aabenraa til Middelhavet. Undervejs møder vi nogle farer i form af sørøver, forlis og sygdomme. Vi håber, at skibskistens indhold kan hjælpe os.

Forløbene er bygget op om genstandene i udstillingen og der vil være 3-5 aktiviteter i forløbet i form af lege, udklædning, opgaver og iagttagelser.

Varighed

1,5 time

Hvornår

Hele året, tirsdag - torsdag kl. 10 - 14.
Bestilles 8 dage i forvejen.

Pris

1100 kr.

Deltagere

Max. 15 børn pr. gruppe.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.