fbpx
Om undervisning for børn og unge

Om undervisning for børn og unge

Få mere information om vores undervisning for børn og unge

Undervisningstilbud

På Museum Sønderjylland kan elever og lærere deltage i autentisk, lærerig og relevant museumsundervisning inden for vores fire fagområder: arkæologi, kulturhistorie, kunst og naturhistorie.

Vil du vide mere om museets undervisningstilbud på et af vores 10 udstillingssteder så kontakt os på:

undervisning@msj.dk 

så finder vi et tilbud der passer præcist til dig og dine elevers behov for læring, fordybelse og oplevelse.
Undervisningsforløb for 2023-2024 kan ses i denne folder.

Generelt vedr. betaling og afbestilling af undervisningsforløb kan du læse mere via vores Handelsbetingelser

Hvor findes vi?

Undervisningen foregår på og i relation til vores 10 museer, der ligger spredt over hele Sønderjylland.

Undervisningen tager udgangspunkt i  museernes samlinger, udstillinger og forskning.

Nogle af vores undervisningstilbud foregår også i de sønderjyske kultur-, kunst- og naturmiljøer f.eks. på  arkæologiske udgravninger, i byrummet eller i naturen.

I får adgang til læringsmiljøer og undervisningsfaciliteter med nær kontakt til de originale genstande, som ikke findes på jeres egen skole.

Hvem er vi?

Vi tilbyder undervisningsforløb, aktiviteter og events til daginstitutioner, grundskole og ungdomsuddannelser, ligesom studerende fra videregående uddannelser er meget velkomne til at bruge vores faciliteter. I tilknytning til undervisningsforløb arrangeres der efter ønske og ad-hoc lærerkurser.

Vi samarbejder med jer om undervisning i regi af  ”Den åbne Skole”. Sammen skaber vi en historisk bevidsthed inden for kultur, kunst eller natur.

Her kan du finde vores Strategi - vision og handleplan.

Alle tilbud har en dialogbaseret form med vægt på elevernes aktive deltagelse og egen undring. Undervisningen tilrettelægges, så pædagogiske læreplaner for førskole, læringsmålene i Fælles Mål for folkeskolen og de faglige mål i gymnasiets læreplaner kan opfyldes.

Men vi har også en bred paletter af undervisning og aktiviteter, der er almen dannende, fordi vi mener, de er vigtige og interessante i forhold til vores samlinger og udstillinger og ikke mindst elevernes personlig og faglige udvikling.

Til de fleste forløb er der udviklet undervisningsmateriale, I kan arbejde med før og efter besøget. Andre forløb tilrettelægges som museumsundervisning og værkstedsoplevelser, der kan inspirere lærere, børn og unge, mens de er på museet, og virke, når de er tilbage på undervisningsinstitutionerne.

Undervisningsprojekter

Museum Sønderjylland har deltaget i forskellige undervisningsprojekter i årenes løb

Blandt andet Genforeningsbussen, der kørte rundt i hele landet i 2020 i anledningen af 100 året for Genforeningen mellem Danmark og Sønderjylland.

Museet har også deltaget i projektet VOYAGER - Fra grundskole til erhvervsvalg.

 

Genforeningsbussen

Generelt vedr. betaling og afbestilling af ydelser købt ved Museum Sønderjylland.

 

Nedenstående gælder for alle af kunden købte ydelser i form af undervisningsforløb, omvisninger og lign.

Betaling:
Alle bestilte ydelser betales på dagen for afholdelsen eller ved, at museet sender en faktura efterfølgende. Skal der sendes en faktura skal der oplyses CVR- og evt. EAN-nummer eller en adresse, hvortil regningen skal sendes.

Afbestilling:
Hvis Museum Sønderjylland aflyser et undervisningsforløb uanset grunden betales det fulde beløb excl. et evt. administrationsgebyr tilbage til kunden, jf. købeloven.
Hvis køberen aflyser en bestilt eller købt ydelse gælder følgende:
- Afbestilling op til 3 dage (72 timer) før ydelsens gennemførelse er gebyrfrit for køberen. Et evt. administrationsgebyr tilbagebetales ikke.
- Ved afbestilling mellem 24 og 72 timer før ydelsens gennemførelse betales 50% af ydelsens fulde beløb dog max.1000 kr. af køber. Et evt. administrationsgebyr tilbagebetales ikke.
- Ved afbestilling senere end 24 timer før ydelsens gennemførelse betaler køber det fulde beløb for den bestilte eller allerede købte ydelse.

Generelt om museets undervisningstilbud og enhedens opgaver

Morten Pedersen

Viden- og samlingschef

65 37 07 24 mope@msj.dk

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.