fbpx
Sengetid

I udstillingen Sengetid udstilles værker af kunstnerne Adam Christensen og Ursula Reuter Christiansen. De to kunstnere har i udgangspunktet ikke meget tilfælles. Ursula Reuter Christiansen er en generation eller to ældre end Adam Christensen. Hun er opvokset i byen Trier, Tysklands ældste by. Han er opvokset i den sydjyske stationsby Vejen. Begge kunstnere går et skridt længere end de fleste, både i livet og i deres kunst. Ursula Reuter Christiansen og Adam Christensens udsatte positioner dirrer af sårbarhed og ærlighed; de er gjort af samme stof.

 

Kom ind i deres ekspressive univers af drømmesyn, barndomsminder og identitet med både ældre værker og værker lavet særligt til udstillingen på Kunstmuseet i Tønder.

 

Titel Sengetid er opstået, da begge kunstnere har arbejdet med senge, soveværelser og det intime i forskellige portrætteringer af barndom, uskyld, seksualitet, vrede, kønsidentitet, tosomhed og byrde. De er anerkendte for deres udtryksrige værker, der tager udgangspunkt i personlige oplevelser, som svøbes ind i fiktion.

Udstillingen er en videreudvikling af udstillingen You Mikght Wanna Stay Over på Rønnesbækholm.

 

Ursula Reuter Christiansen (f. 1943, Trier, Tyskland).

Uddannet i 1969 som elev af professor Joseph Beuys (1921-1986) fra Kunstakademiet i Düsseldorf. Fra 1969 bosat i Askeby på Møn. Professor ved kunstakademiet i Hamburg (HfBK) 1992-97 og professor i malerkunst ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København 1997–2006. Repræsenterede sammen med Henning Christiansen (1932-2008) Danmark på Venedig Biennalen i 2001.

Siden 1971 har hun arbejdet med skiftende værkformer i performance, video, installation, skulptur og maleri. I 2022 modtog Ursula Reuter Christiansen Thorvaldsen Medaljen – den højeste udmærkelse, Akademiet kan tildele en kunstner inden for den frie kunst.

 

Adam Christensen (f. 1979, Aylesbury, England; opvokset I Vejen).

Uddannet fra Den Europæiske Filmskole i Ebeltoft og fra Goldsmiths, London, i 2007. Christensen var i starten af 2000’erne medlem af performancegruppen Dunst. Han er bosat i London, og har udstillet i både nationale og internationale sammenhænge. Senest med soloudstillingen Küss mich, bevor du gehst på Kunstverein Harburger Bahnhof, Hamborg, 2021 og Overgaden, København, 2018. Han har desuden deltaget på Baltic Triennial 13, ICA i London og Performa 11 på New Museum i New York.

Christensen modtog i 2021 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og Aage & Yelva Nimbs Fonds hæderslegat i 2022.

Sengetid

-

Kunstmuseet i Tønder

Wegners plads 1 6270 Tønder

Voksne

105 DKK

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

20% rabat

Grupper på min. 10 personer

20% rabat

Stor tak til fondene

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.