fbpx
Rejsen som redskab

Se hvad det at rejse betyder for nordiske kunstneres værker

Dét at rejse har længe spillet en vigtig rolle for nordiske designere og arkitekters arbejde.

Nye idéer og impulser er blevet til på rejser til nær og fjern, og møder med ukendte materialer og fremstillingsteknikker, udveksling af viden og håndværkstraditioner samt møder og samarbejder er opstået undervejs.

Udstillingen Rejsen som redskab undersøger, hvordan over 40 designere og arkitekter fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har indarbejdet rejseaktivitet i deres praksis, fra 1940’erne ti i dag.

Udstillingen sigter mod at vise betydningen af disse rejser for den enkelte, såvel som for professionen som helhed, både i en nordisk kontekst og i andre dele af verden.

På udstillingen finder man rejser til over 20 forskellige lande og af forskellig varighed – fra dage til år.

Rejserne belyses blandt andet gennem dagbøger, korrespondancer, skitsebøger, fotografier og film, og fokus ligger på årsager og indflydelse på de konkrete værker, genstande, bygninger eller projekter, der kom ud af rejserne.

Rejsen som redskab er blevet til i en fælles indsats mellem Designmuseet Helsinki i Finland, Vandalorum i Värnamo, Sverige og Museum Sønderjylland – Kunstmuseet i Tønder.

Med COVID-19 har verden netop oplevet en total opbremsning af udstillingens tema, nemlig at rejse, og udstillingen er således blevet til under vanskelige nedlukningsvilkår, hvor den internationale, fysiske kontakt, som også museer profiterer af i det daglige arbejde, ikke har været mulig.

Så meget desto mere aktuelt er udstillingens tema blevet i planlægningen.

Rejsen som redskab

-

Kunstmuseet i Tønder

Wegners Plads 1, 6270 Tønder

Voksne

95 DKK

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

20% rabat

Grupper på min. 10 personer

20% rabat per person

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.