fbpx
Makabre Mesterværker

Makabre Mesterværker griber fat i et ofte tabubelagt, men evigt aktuelt emne, nemlig menneskets iscenesættelse og kunstneriske bearbejdning af døden.

Udstillingen viser en perlerække af eksklusive smykker skabt af førende danske og udenlandske guldsmede, sølvsmede og smykkedesignere i et overraskende møde med forhistoriske og historiske genstande fra museets egen samling og indlån fra museer i ind og udland.

De udstillede værker udgør sammen en rejse ind i dødens dimensioner med fortællinger, der begynder voldeligt og med dødens triumf. Rejsen bevæger sig omkring mange kulturer og forskellige tider, og følger sit eget spor, hvor tiden uundgåeligt rinder ud, kroppen forgår, og hvor sorg og ritualer finder plads sammen med forestillinger om et liv efter døden og genopstandelse. Tag med på en tankevækkende rejse besat med kæder, kropsdele, kranier, kors og kostbarheder.

Udstillingen er resultat af et samarbejde mellem Museum Sønderjylland, smykkeskribent Nina Hald, der har kurateret udstillingen, og guldsmed Bodil Binner. De fleste af de moderne smykker er skabt specielt til udstillingen.

Makabre Mesterværker

-

Sønderborg Slot

Sønderbro 1, 6400 Sønderborg

Voksne

95 kr.

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

20% rabat

Grupper på min. 10 personer

20% rabat

Hør Eva Wendelboe fortælle om udstillingens opbygning

Stor tak til

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.