fbpx
Hanne Behrens: Så enkelt er det

Perfektionistisk arbejde med tekstile teknikker i metal

Udstillingen med guldsmed Hanne Behrens´ arbejder viser først og fremmest hendes nyeste arbejder fra de seneste fem år. Der er tale om unika smykker i tekstile teknikker i guld og sølv.

Udgangspunktet er tråden, og Hanne Behrens fortæller, at hendes arbejder forandrer sig, fordi der hele tiden kommer nye ideer og inspirationer fra ting, hun oplever/ser i sine omgivelser.

Hanne Behrens har gennem årene ladet sig inspirere af mødet med tekstile teknikker over hele verden. Blandt andet på rejser til Mexico og Guatemala, hvor hun lærte indianernes fletteteknikker at kende, og til USA og New Zealand, hvor mødet med maoriernes vævearbejder lagde grunden til nye arbejder.

Men også mødet med danske metalarbejder fra blandt andet oldtiden og vikingetiden har været en inspiration i hendes arbejde med smykker og objekter af tråd i både ædle og almindelige metaller.

I udstillingen i Drøhses Hus kan man også opleve hendes fascination af naturen.

Hanne Behrens har været hele turen rundt: Hun har arbejdet med knipling, strikning og vævning i metal, fra stringente og minimalistiske smykker og strikkede kurve i guld og sølv, vævede hønsefigurer, smykker med indlagte naturmaterialer til de seneste års mere fabulerende menneskelignende figurer i farvet kobbertråd.

Hendes omhyggelige forarbejde udmønter sig i de mange prøver og halvfabrikata i forskellige metaller, som også vises i udstillingen.

Udstillingen giver et klart billede af Hanne Behrens´ livslange udvikling og perfektionistiske arbejde med tekstile teknikker i metal – ”Så enkelt er det”.

Hanne Behrens: Så enkelt er det

-

Drøhses hus

Storegade 14, 6270 Tønder

Voksne

50 kr.

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

20% rabat

Grupper på min. 10 personer

20% rabat

Se Hanne Behrens lave smykker i sit værksted:

Hanne Behrens viser rundt i udstillingen:

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.