fbpx
Angst

Hvordan har finans-, klima-, flygtninge- og senest coronakrisen forplantet sig i samfundet – ikke som en undtagelsestilstand, men som et grundvilkår? Det udforsker Kunstmuseet i Tønder i den nye udstilling Angst.

 

De seneste år har været kendetegnet ved flere kriser og stor usikkerhed. Dette har på forskelligvis sat sig i kroppen på unge såvel som ældre. I udstillingen Angst undersøges denne levede erfaring af ængstelighed i værker af samtidskunstnere og historiske værker fra Museum Sønderjyllands samling.

”Jeg ønsker ikke at undersøge den frygt, som kriser kan medføre. I stedet vil jeg undersøge angst som et eksistentielt vilkår. Angst er anderledes end frygt. Frygt har et objekt; man er bange for noget. Angsten har ikke et objekt.”

Rune Finseth, Museumsinspektør

 

Publikum inviteres blandt andet ind i en kæmpe totalinstallation skabt til Kunstmuseet i Tønder af det dansk-østrigske kunstnerkollektiv SIGNA, der har skabt et mytisk og urovækkende grænseland inde på museet.

Ved at indsamle og arkivere tusindvis af kasserede genstande fra containere og markeder har SIGNA skabt et detaljeret miljø, der fungerer som en simuleret virkelighed, der føles lige dele velkendt og fremmed. Et rum fyldt med tilslørede brude og utallige senge, der leder tankerne hen på et evakueringscenter eller en anden form for midlertidigt rum.

 

Et udgangspunkt for udstillingen har været den danske teolog og filosof Søren Kierkegaards bog Begrebet Angest fra 1844.

 

Deltagende samtidskunstnere er bl.a. Xavier Cha (f. 1980); Jeannette Ehlers (f. 1973); Miriam Kongstad (f. 1991); Sandra Mujinga (f. 1989); Niels Pugholm (f. 1983); SIGNA (Signa & Arthur Köstler).

Samtidskunsten perspektiveres til værker af bl.a. Melchior Lorck (1526-1588); Jens Juel (1745-1802); Agnes Slott-Møller (1862-1937); Edvard Munch (1863-1944); Storm P (1882-1949); Franciska Clausen (1899-1986) og Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984).

Angst

-

Kunstmuseet i Tønder

Wegners plads 1, 6270 Tønder

Voksne

95 kr.

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

20% rabat

Grupper på min. 10 personer

20% rabat per person

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.