fbpx
Nordeuropæisk kunst fra det 20. århundrede og frem

Nordeuropæisk kunst fra det 20. århundrede og frem

Arkitekturen
og kunsten

Kunstmuseet byder på en særlig oplevelse af kunsten i samspil med Niels Frithiof Truelsens udstillingsbygning fra 1999, hvor æstetik og funktionalitet går hånd i hånd, ude såvel som inde.

I indgangsrummet, Rotunden, der er inspireret af Pantheon i Rom, er der frit udsyn til himlen gennem taget. Kunsten møder du først i Truelsens arkitektonisk rene og funktionelle udstillingsbygning, der udgøres af udstillingshaller og mindre atelierrum.

Gulvet er lagt med fyrretræsklodser, og trods beskedenhed i udsmykning og materialer overvælder rummene med deres store lysindfald og volumen og udgør smukke rammer for de enkelte kunstværker.

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner (1914-2007) er et internationalt design-ikon, født og udlært som snedker i Tønder.

I Vandtårnet kan du opleve og afprøve de stole, H.J. Wegner selv udvalgte som sit bedste stykke arbejde, og du kan stifte bekendtskab med Wegners baggrund, liv og inspiration.

 

Kunstsamlingen

Kunstmuseet har fokus på nordeuropæisk kunst fra 1900 og frem. Det rummer en stor og ekstraordinær samling af dansk surrealisme med hovedværker af blandt andre Wilhelm Freddie, Vilhelm Bjerke-Petersen og Rita Kernn-Larsen samt markante værker af tidlige danske modernister som Vilhelm Lundstrøm, Jais Nielsen og Harald Giersing.

Den gren af den nordiske kunst, der beskæftiger sig med det indre og det eksistentielle er også rigt repræsenteret ved værker af Asger Jorn, Emil Nolde, Per Kirkeby, Kain Tapper, Svend Wiig-Hansen,
Ian McKeever og Georg Baselitz.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.