fbpx
Medarbejder ved Museum Sønderjylland modtager legat for sin forskning

Medarbejder ved Museum Sønderjylland modtager legat for sin forskning

Medarbejder ved Museum Sønderjylland modtager legat for sin forskning

Museumsinspektør og ph.d. Per Ethelberg har ved en højtidelighed på Nationalmuseet i december 2019 modtaget Charles Christensens legat for sin forskning i bronze- og jernalderens husbyggeri.

Legatet tildeles Per Ethelberg for hans ”vigtige bidrag til forståelsen af udviklingen inden for bronze- og jernalderens husbyggeri og forholdet mellem byggeskikke og stamme-relationer i Jylland.”

Per Ethelberg har igennem mange år forsket i bronze- og jernalderens hustypologi i Sønderjylland, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om emnet. Hans forskning er nationalt og internationalt anerkendt og har bidraget til, at vores forståelse af husenes udvikling og den samfundsudvikling, den afspejler, er blevet væsentlig mere detaljeret. Eksempelvis kan Per Ethelbergs tolkning af landsdelen Slesvigs historie som grænseland fremhæves, hvor han bl.a. har kortlagt forskellige stammers interaktioner i de første århundreder e.Kr.

Legatet hedder ”Arkitekt Charles Christensen og hustru Lise Christensens legat for yngre arkitekter til studier af dansk bygningskunst, fortrinsvis fra tiden indtil midten af det 17. århundrede” og bestyres af Det Kongelige Nordiske Oldskriftsselskab.

Det er anden gang inden for få år at en medarbejder ved Museum Sønderjyllands arkæologiske enhed modtager legatet, idet museumsinspektør Frauke Witte fik udmærkelsen i 2015.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.