fbpx
1232: Da Sønderjylland blev til

1232: Da Sønderjylland blev til

1232: Da Sønderjylland blev til

Carsten Porskrog Rasmussen, enhedsleder, dr.phil.

Projektet følger, hvordan Sønderjylland blev til. Det vil sige, hvordan det sydlige Jylland, grænselandet mod Tyskland og nogle frisiske områder blev til et hertugdømme, som nok var forbundet med Danmark det meste af tiden, men alligevel i høj grad sig selv. Der tages afsæt i 1232, hvor Hertug Abel blev forlenet med Sønderjylland eller rettere det sydlige Jylland, for der var endnu ikke, der hed Sønderjylland. Det indledte en begivenhedsrække, som skridt for skridt gjorde området til et næsten selvstændigt område med eget navn og egne grænser. Projektet ser nærmere på en række nøglebegivenheder helt frem til 1773 for at se, hvordan de var med til at forme Sønderjylland eller Slesvig.

Projektet indgår i et større projekt, ”100 Danmarkshistorier”, hvor Aarhus Universitetsforlag udgiver små bøger, som med udgangspunkt i en begivenhed tager fat på centrale dele af Danmarks historie.

Få nyheder før alle andre

Modtag mails om nye udstillinger, foredrag og spændende aktiviteter. Museum Sønderjylland byder på en verden af oplevelser inden for kunst, historie, naturvidenskab og arkæologi.

    Denne formular bruger cookies. Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at bruge den.