fbpx
Grænseløs Påvirkning

Grænseløs Påvirkning

En udstilling om den grænseløse påvirkning af dansk bygningskultur til alle tider I disse år taler vi meget om det særligt danske. Hvad er egentlig dansk og hvad forstår vi ved danskhed? Det er en vigtig og interessant diskussion, der også viser noget om vores egen tid – men der er behov for at kradse i overfladen og få perspektiv på det danske. Med udstillingen Grænseløs Påvirkning vender vi denne diskussion på hovedet og viser, at det vi opfatter som dansk ikke kunne eksistere uden kontakt med og påvirkning fra udlandet.

Dansk arkitektur, bygningskultur og kunst har altid været tæt forbundet med omverdenen – denne kontakt har været en nødvendighed og en livsnerve. Den udenlandske påvirkning kan aflæses overalt i vores landskaber, byer og bygninger – naturligvis formet af dansk kultur, klima og materialer. Udstillingen Grænseløs Påvirkning sætter fokus på den udenlandske indflydelse på dansk bygningskultur til alle tider og giver et nyt blik på flere tusinde års påvirkning – grænser eller ej.

Udstillingen belyser gennem nedslag i fremtrædende, meget varierede og overraskende eksempler og temaer spredt over flere tusinde år den udenlandske indflydelse, der har præget og formet dansk bygningskultur og gør det i en både smuk og provokerende form, der giver grundlag for at diskutere og forstå, hvad det danske egentlig er.

Grænseløs Påvirkning er et udstillings- og formidlingsprojekt, der retter sig mod alle og har særlige tilbud til skoler og uddannelsesinstitutioner.

Grænseløs påvirkning er et samarbejdsprojekt mellem Europa Nostra Danmark, Industrimuseet Frederiks Værk og Museum Sønderjylland.

Udstillingen er støttet af Realdania, Knud Højgaards Fond og Augustinus Fonden.

Grænseløs Påvirkning

Grænseløs Påvirkning – Dansk bygningskultur gennem århundereder