fbpx
Genforeningsbussen på besøg

Genforeningsbussen på besøg

Kom og oplev Genforeningsbussen 2020

Den 10. juli ved Genforenings- og grænsemuseet, Christiansfeld kl. 11 – 17

 

Den 10. juli 2020 er det 100 år siden kong Christian 10. red over grænsen og ind i Sønderjylland på sin hvide hest. Denne dag bliver markeret med adskillige aktiviteter som blandt andet blomsternedlæggelse af borgmester Jørn Pedersen ved Høkkelsbjergstenen, gratis indgang til Genforenings- og grænsemuseet og Genforeningsbussen 2020 vil også være åben for besøg. Se programmet for dagen her

 

Den 11. juli ved Ribe Domkirke kl. 10 - 17

Kom forbi Genforeningsbussen 2020, når den holder ved Ribe Domkirke. Her stiller vi sønderjyske sproglege op til frileg og vores formidlere står klar til en snak.

 

Den 12. juli ved Skibelund Krat kl. 11 – 16 - læs mere her

Denne dag kan du opleve Genforeningsbussen 2020 og indtage frokosten på det historiske mødested Skibelund Krat, som er nyrenoveret.

 

I anledningen af 100-året for Genforeningen har Museum Sønderjylland taget en hel almindelig bus, bygget den fuldstændigt om indvendigt, pyntet den udvendigt og dedikeret den til at formidle historien om Genforeningen i 2020.

 

Genforeningsbussen 2020’s helt store formål er, at udskoling og gymnasiale uddannelser skal kende til et Danmark, der var adskilt før, det kunne blive samlet igen.

 

På Bussens køreplan er der også folkelige arrangementer, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

 

Til de folkelige arrangementer kan du prøve dilemma-spillet, der er udviklet af Den Slesvigske Samling, sønderjyske sproglege og få en introduktion til historien op til Genforeningen.

 

Du kan også købe det populære festskrift 'Genforeningen 100 år - 1920-2020' i bussen via MobilePay.

 

Inde i Genforeningsbussen 2020 er der sat fire skærme op. Her kan du se de forskellige kreative produkter, som eleverne på de besøgte skoler producerede i januar, februar og marts – måske har bussen været på besøg på dit barns skole?

 

Produkterne sætter Genforeningen i et mere nutidigt perspektiv eller formidler hvad der egentlig skete for 100 år siden.

 

Der er blandt andet nyhedsudsendelser om grænsedragningen, podcast, stopmotion-film, valgplakater osv.

 

Du kan læse meget mere om Genforeningsbussen 2020 her.