Gram Lergrav - Palæontologi

Gram Lergrav - Palæontologi

Åbent i dag13-16

Bliv bidt af fortiden

I Gram Lergrav kan du være med i jagten på fossiler af de uddøde havdyr, som levede for 10 millioner år siden i Gramhavet, der dækkede det meste af Syd- og Sønderjylland. Den gamle havbund i lergraven er et vindue tilbage til en tid, hvor kæmpehajer og dræberkaskelotter jagtede bardehvaler og forhistoriske sæler.

Husk dine gummistøvler, når du går direkte ned til den gamle havbund, hvor du selv kan blive fossiljæger og finde forstenede rovsnegle, krabber og hajtænder. De fleste fund kan du tage med dig hjem. Finder du noget helt særligt, vil det komme til at indgå i museets samling. Dermed vil fossilet indgå i den videnskabelige forskning og formidling af Gramhavet og måske blive udstillet en dag.

På museet ses de flotteste og mest sjældne fossiler fra lergraven. Mest imponerende er Danmarks største fossile skeletter af uddøde hvaler. Men her vises også andre spændende fund såsom verdens ældste søpapegøje, en 16 cm høj tand fra en kæmpehaj, en sjælden snegl, der kun findes tre sneglehuse af i verden, og meget mere.

Gram Lergrav

Besøg os

NATURHISTORIE OG PALÆONTOLOGI
LERGRAVSVEJ 2
6510 GRAM
Tlf. 65 370 806

Voksne: 50 kr. Børn (under 18 år): gratis
Studerende: 40 kr. Klubmedlemmer: gratis
Grupper på over 10 personer: 40 kr.
Fossiljagt: voksne og børn (7-17 år): 30 kr. Børn 0-6 år: gratis
Kombi-billet: Voksne 70 kr. Grupper 60 kr.

Maj - august: mandag - søndag 10.00 - 17.00
September - april: tirsdag - søndag 13.00 - 16.00
Åbent mandag i ferie og helligdage.

Mere praktisk info