Hans Horn – billeder fra krigens rædsler
Museum Sønderjylland præsenterer fra efteråret 2019 en helt særlig kunstudstilling på Sønderborg Slot. I samarbejde med bestseller-forfatteren Tom Buk-Swienty har museet fået adgang til en hidtil ukendt samling af akvareller, som lægen Hans Horn malede i sin tid i tysk krigstjeneste 1940-1945.

De groteske, gruopvækkende, men også farverige og humoristiske skildringer af krigen viser på en gribende måde et menneskes kamp for at forstå og bearbejde krigsoplevelserne ved at skrive om dem og male dem. Arbejdet med tekst og billeder gjorde det muligt for Hans Horn at komme igennem hårde kvæstelser, traumatiserende oplevelser ved fronten og ikke mindst oplevelserne i krigslazaretterne, hvor Hans Horn i slutningen af krigen arbejdede som kirurg. Hans Horn skildrede det hele i sine optegnelser og i sine akvareller – råt for usødet og uden filter.

På udstillingen vises et stort udvalg af Hans Horns stærkeste akvareller, suppleret med hans egne beskrivelser og sat ind i en historisk ramme.

Efter krigen blev Hans Horn dansk statsborger og arbejdede som læge i Padborg, hvor han boede til sin død i 1989. Han efterlod sig et enormt værk og et manuskript som dannede ramme for Tom Buk-Swientys bog Det ensomme hjerte fra 2017.

Hans Horn – billeder fra krigens rædsler

SØNDERBORG SLOT

SØNDERBRO 1, 6400 SØNDERBORG

Voksne

80 DKK

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

70 DKK

Grupper på min. 10 personer

70 DKK