fbpx
STRIKKECAFÉ MED FOREDRAG – Første Verdenskrig i musikken

Kom til hyggelig strikkecafé med foredrag

René Rasmussen fortæller om Første Verdenskrig i musikken.

I den engelsktalende verden er der en levende tradition for at skrive sange om Første Verdenskrig. Endnu i dag bliver der stadig i England, Skotland, Irland, Canada, Australien og New Zealand skrevet sange om “The great War” 1914-1918.

Hvad får moderne sangskrivere til at skrive sange om de store slag under krigen? Og hvorfor er det navnlig i den engelsktalende del af verden, at denne tradition lever? Sønderjyderne deltog jo også, men det var i en helt anden sammenhæng.

I foredraget vil René Rasmussen med udgangspunkt i sangene fortælle om krigen, de mytologiske slag, musiktraditionen og den betydning, Første Verdenskrig fik for navnlig de tidligere britiske kolonier.

Programmet består af en times foredrag ved museets egne inspektører. Helt som vanligt slutter eftermiddagene med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen. Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

OBS OBS OSB!!! Ændringer grundet Covid-19:

Der kan max. være 45 personer i Pumpehuset, hvorfor vi beder om forhåndstilmelding pr. telefon: 65 37 08 08 eller mail: toender@msj.dk – oplys navn og antal

Museum Sønderjylland bakker op om sundhedsmyndighedernes smitteopsporingstiltag. Derfor kan du ved tilmelding til arrangementet give os dit telefonnummer og gøre os opmærksom på, at du ønsker, at vi gemmer dine oplysninger i 4 uger, kun til brug ved smitteopsporing – læs mere om Museum Sønderjyllands håndtering af retningslinjerne her

 

Kaffe og kage bedes deltagerne selv medbringe.

Entré 50 kr. betales på dagen.

For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben: 35 kr.

STRIKKECAFÉ MED FOREDRAG – Første Verdenskrig i musikken

KULTURHISTORIE TØNDER, PUMPEHUSET, WEGNERS PLADS 1, 6270 TØNDER