fbpx
STRIKKECAFÉ MED FOREDRAG – Højskolernes historie i Sdr. Jylland

Kom til hyggelig strikkecafé med foredrag

Museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen holder foredrag under titlen:

Hvad solksin er for det sorte muld…. Højskolernes historie i Sønderjylland

I 1844 blev Rødding Højskole oprettet som den første folkehøjskole i verden. Efter krigen i 1864 måtte den lukke sammen med andre sønderjyske højskoler.

Efter Genforeningen i 1920 opstod der flere nye højskoler i Sønderjylland, blandt andet Danebod, Hoptrup og Rønshoved. Hovedformålet med disse skoler var at støtte danskheden i Sønderjylland.

Både efter 2. Verdenskrig og i slutningen af 1900-tallet kom der nye skoler til, deriblandt Jaruplund Højskole i Sydslesvig og Idrætshøjskolen i Sønderborg.

Foredraget giver et overblik over højskolernes historie i Sønderjylland. Der tegnes en linje fra de nationalt prægede, tidlige skoler til nutidens mere kalejdoskopiske billede og den generelle nationale udvikling på højskoleområdet, hvor det ser lige så broget ud i Sønderjylland som i resten af landet.

Helt som vanligt slutter eftermiddagen med oplæsning af ældre og nyere litteratur.

Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

 

OBS OBS OSB!!! Ændringer grundet Covid-19:

Der kan max. være 45 personer i Pumpehuset, hvorfor vi beder om forhåndstilmelding pr. telefon: 65 37 08 08 eller mail: toender@msj.dk – oplys navn og antal

Museum Sønderjylland bakker op om sundhedsmyndighedernes smitteopsporingstiltag. Derfor kan du ved tilmelding til arrangementet give os dit telefonnummer og gøre os opmærksom på, at du ønsker, at vi gemmer dine oplysninger i 4 uger, kun til brug ved smitteopsporing – læs mere om Museum Sønderjyllands håndtering af retningslinjerne her

 

Kaffe og kage bedes deltagerne selv medbringe.

Entré 50 kr. betales på dagen.

For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben: 35 kr.

STRIKKECAFÉ MED FOREDRAG – Højskolernes historie i Sdr. Jylland

KULTURHISTORIE TØNDER, PUMPEHUSET, WEGNERS PLADS 1, 6270 TØNDER