fbpx
AFLYST – Strikkecafé – Dansk og tysk kunst fra 1820-1940

AFLYST – som følge af de nyeste anbefalinger fra myndighederne vedrørende udbruddet af Coronavirus. Vi håber at kunne gennemføre arrangementet på et senere tidspunkt.

Dansk og tysk kunst fra 1820-1940

v/ Søs Bech Ladefoged

På Kunstmuseet i Tønder sætter man i forbindelse med genforeningsjubilæet og det dansk-tyske venskabsår fokus på forholdet de to lande imellem inden for kunsten. Et forhold, som har været stærkt præget af de slesvigske krige og ikke mindst Første Verdenskrig, og som derfor repræsenterer både et slægtskab og en modstand.

I foredraget dykker vi ned i de overordnede linjer i kunsten fra begge sider af grænsen fra 1820 og slipper grebet lige før Anden Verdenskrig for at se nærmere på, hvornår og hvordan der har været gensidig påvirkning og venskab, og hvornår og hvordan der har været afstand til den tyske kunst og fjendskab.

Efter en times foredrag serveres der kaffe og kage, og eftermiddagene slutter med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen. Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

Pris:  kr. 85,-

For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben: kr. 70,-

Prisen er incl. kaffe og kage.

 

 

AFLYST – Strikkecafé – Dansk og tysk kunst fra 1820-1940

KUNSTMUSEET I TØNDER, PUMPEHUSET, WEGNERS PLADS 1, 6270 TØNDER