fbpx
Strikkecaféer på Kulturhistorie Tønder

Grænseforeningen i 100 år

v/ Axel Johnsen, afdelingschef i Museum Sønderjylland

Axel Johnsen er aktuel med den nye bog ‘Grænseforeningens 100-årige historie’. Grænseforeningen er en af danmarkshistoriens største og mest indflydelsesrige græsrodsbevægelser. Da den var på sit højeste i 1949, talte den 200.000 medlemmer fordelt på 400 lokalforeninger over hele Danmark. Grænseforeningens formål var at støtte det danske mindretal i Sydslesvig, f.eks. på Dybbøldagen og Det sønderjydske Lotteri.

Grænseforeningens historie er historien om foreningsdanmarks storhedstid. Om en sag, der var en livssag for danskerne, men som i dag klares via statsstøtten til Sydslesvig. Om det tyske fjendebillede, der forsvandt og blev afløst af det internationale og det globale perspektiv. Grænseforeningen kan på sin hundredeårs fødselsdag se tilbage på veludført arbejde. Foreningen fortsætter indsatsen – nu ud fra tanken om, at erfaringerne fra det dansk-tyske grænseland kan hjælpe danskerne i mødet med andre kulturer.

Efter en times foredrag serveres der kaffe og kage, og eftermiddagene slutter med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen. Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

Pris:  kr. 85,-

For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben: kr. 70,-

Prisen er incl. kaffe og kage.

 

 

Strikkecaféer på Kulturhistorie Tønder

KULTURHISTORIE TØNDER, PUMPEHUSET, WEGNERS PLADS 1, 6270 TØNDER