fbpx
STRIKKECAFÉ MED FOREDRAG: Underbevidstheden

Underbevidstheden

v/ Rune Finseth

Tirsdag d. 29. november kl. 14 fortæller Rune Finseth, museumsinspektør ved Kunstmuseet i Tønder under titlen ”Underbevidstheden” om udstillingen En anden surrealisme, som for nylig åbnede i Tønder.

Igennem de seneste år har surrealistiske strømninger gennemsyret samtidskunsten, og i udstillingen En anden surrealisme deltager markante samtidskunstnere fra ind- og udland side om side med historiske surrealistiske værker. Udstillingen undersøger vores surrealistiske samtid gennem den historiske surrealismes forståelsesramme, og i sammenstillingen blotlægges formelle og motivmæssige sammenhænge såvel som væsensforskelle.

I foredraget kommer Rune Finseth ind på, hvad vil det sige at arbejde med drømme, underbevidsthed, tilfældighed og fejl i den kreative proces?

Kunstmuseet i Tønder har den betydeligste samling af surrealistisk kunst i Danmark. I 1974 erhvervede museet Bjerke Petersens maleri Surrealistisk komposition med to mænd på en strand fra 1936, og igennem en aktiv erhvervelses- og udstillingsstrategi – ofte direkte fra kunstnerne – har museet siden dengang erhvervet hovedværker af Bjerke Petersen, Elsa Thoresen, Wilhelm Freddie, Rita Kernn-Larsen – og ikke mindst Franciska Clausen.

Senest har museet erhvervet et markant værk fra slutningen af 1920’erne af Eugène de Sala, som introducerede surrealismen i Danmark. Værket kan opleves i udstillingen, der kan besøges efter foredraget.

 

 

Helt som vanligt slutter eftermiddagen med oplæsning af ældre og nyere litteratur.

Alle er velkomne – også selvom du ikke strikker!

 

Entré

85 kr.

70 kr. for medlemmer af Museumsklubben og Tønder Museums Vennekreds

Prisen er inkl. kaffe og kage.

 

STRIKKECAFÉ MED FOREDRAG: Underbevidstheden

Kulturhistorie Tønder, Pumpehuset, Wegners Plads 1, 6270 Tønder

Køb billet her