fbpx
Strikkecafé – Foredrag og strik i Tønder

Detektorarkæologi – historien gemmer sig i mulden

Tirsdag den 26. november kl. 14 er der atter kulturhistorisk strikkecafé på museet.

Museumsformidler Lars Nielsen holder foredrag om Detektorarkæologi – historien gemmer sig i mulden. Han har i de sidste fem år brugt langt over 1000 timer af sin fritid på at afdække historien i sit lokalområde. Ud over de hundredevis af kilo skrot og skrammel han hvert år graver frem, dukker der også engang i mellem nogle spændende sager op af mulden.

I foredraget fortæller han om detektorhobbyen, og om hvilke regler og etik man forpligter sig til at overholde, når man er med til sikre og bidrage til vores fælles kulturarv. Der bliver fortalt om de spor, som vores forfædre har efterladt sig i form af bl.a. mønter, smykker og brugsgenstande. Genstande som i dag kan være med til at fortælle historien om det område, vi bor i. Om genstandene er 3000 eller 50 år gamle, så knytter de sig alle til historier om datidens samfund, krig, handel, politik og kærlighed.

Efter en times foredrag serveres der kaffe og kage, og eftermiddagen slutter med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen.

Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

Prisen for deltagelse incl. kaffe og kage er kr. 70,- for medlemmer af Tønder Museums Vennekreds, ikke-medlemmer betaler kr. 85,-.

Strikkecafé – Foredrag og strik i Tønder

Kulturhistorie Tønder