fbpx
Stolens Dag på Museerne i Tønder

Som afslutning på møbeludstillingen ”First Movers” afholder Museerne i Tønder i år Stolens Dag med fokus på foredrag om Egypten og Dan Svarth samt en præsentation af strikkede tekstiler, der forholder sig til Wegnerstolene i vandtårnet.

Anne Blond holder et foredrag om Dan Svarth, der ligesom Hans Wegner er uddannet møbelsnedker og senere møbelarkitekt. Igennem en årrække arbejdede han på Poul Kjærholms tegnestue, og de seneste mange år har han undervist på Det Kgl. Kunstakademi i København på linjen for møbeldesign. Her blev hans interesse for egyptiske møbler vakt, hvorfor han kom på ideen at reproducere alle kendte egyptiske møbler i 1:5. Foredraget vil således både introducere til en arkitekt, der for sin egen produktion fortjener anerkendelse, men som også har sat fornyet fokus på alle møblers urmoder – de egyptiske.

Museumsinspektør og arkæolog Laila Hecquet vil efterfølgende holde et foredrag om, hvordan elitearkitekturen på faraoernes tid afspejler det egyptiske samfunds op- og nedgangstider.

Bag navnet GEM’er gemmer der sig en aktiv forening af strikkere, der får projektideer og udfører dem stedsspecifikt, dvs. i forhold til særlige værker, objekter, rum eller steder, herunder bl.a. til keramikmuseet CLAY. Stolens dag slutter med en åbning af strik til Wegners møbler. Disse designs er udstillet i forbindelse med møblerne i vandtårnet. En repræsentant for GEM’erne vil på dagen vise rundt i deres kreationer.

Stolens Dag på Museerne i Tønder

Museerne i Tønder