fbpx
STATIONSBYVANDRING: Vester Sottrup – UDSOLGT
Denne stationsbyvandring er udsolgt – næste stationsbyvandring er den 31. august i Toftlund – køb billet her
I anden halvdel af 1800-tallet kom der langt flere byer end før. Mange var små, men de var dog byer i den forstand, at de først og fremmest levede af handel, håndværk og service og ikke af landbrug. De fleste af de nye byer groede op omkring stationerne ved de nye jernbaner.

Museum Sønderjylland tilbyder aftenvandringer i fire udvalgte stationsbyer med fokus på deres tidlige historie dels i den tyske tid, dels i årene efter Genforeningen.

Sønderborgegnen var godt dækket ind med byer i forvejen, så her blev der ikke plads til nye større stationsbyer. Der groede dog et mindre samfund op omkring stationen ved Sottrup, og med tiden voksede det sammen med den gamle landsby Vester Sottrup til en lille by, der var halvt stationsby og halvt landsby, men dog rummede en række virksomheder og servicefunktioner og derfor blev et lille egnscenter.

På vandringen fortælles om Vester Sottrups historie som stationsbyer, nogle af de vigtigste virksomheder og institutioner og om stationsbyens særlige byggeskik, herunder både dansk og tysk inspiration.

 

Vandringen ledes af Museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen

 

Program

Onsdag den 8. juni kl. 18.30 i Tinglev
Med start ved Tinglev Kirke

Onsdag den 15. juni kl. 18.30 i Vojens
Med start ved Vojens station

Onsdag den 24. august kl. 18.30 i Vester Sottrup
Med start ved hjørnet af Lindevej og Stationsgade

Onsdag den 31. august kl. 18.30 i Toftlund
Med start ved Det gamle rådhus, Danavej 15

 

Pris

50 kr.

Gratis for årskortholdere

 

I tilfælde af meget dårligt vejr aflyses eller rykkes arrangementet til en anden dag. Eventuelt aflysning sker senest 24 timer inden arrangements start. Husk derfor at tjekke msj.dk dagen inden arrangementet.

Ved aflysning tilbagebetales alle købte onlinebilletter.

 

Billede: Banegårdsgaden i Vester Sottrup

STATIONSBYVANDRING: Vester Sottrup – UDSOLGT

Mødested: Hjørnet af Lindevej og Stationsgade

UDSOLGT