fbpx
STATIONSBYVANDRING: Toftlund
I anden halvdel af 1800-tallet kom der langt flere byer end før. Mange var små, men de var dog byer i den forstand, at de først og fremmest levede af handel, håndværk og service og ikke af landbrug. De fleste af de nye byer groede op omkring stationerne ved de nye jernbaner.

Museum Sønderjylland tilbyder aftenvandringer i fire udvalgte stationsbyer med fokus på deres tidlige historie dels i den tyske tid, dels i årene efter Genforeningen.

Toftlund blev én af de vigtigste sønderjyske stationsbyer. Den udfyldte et hul, da der var langt til de nærmeste købstæder, og den nød godt af, at omegnen oplevede betydelig nyopdyrkning og befolkningsvækst sidst i 1800-tallet.

På vandringen fortælles om byens historie, nogle af de vigtigste virksomheder og institutioner og om stationsbyens særlige byggeskik, herunder både dansk og tysk inspiration.

 

Vandringen ledes af Museumsinspektør Elsemarie  Dam-Jensen

 

Program

Onsdag den 8. juni kl. 18.30 i Tinglev
Med start ved Tinglev Kirke

Onsdag den 15. juni kl. 18.30 i Vojens
Med start ved Vojens station

Onsdag den 24. august kl. 18.30 i Vester Sottrup
Med start ved hjørnet af Lindevej og Stationsgade

Onsdag den 31. august kl. 18.30 i Toftlund
Med start ved Det gamle rådhus, Danavej 15

 

Pris

50 kr.

Gratis for årskortholdere

 

I tilfælde af meget dårligt vejr aflyses eller rykkes arrangementet til en anden dag. Eventuelt aflysning sker senest 24 timer inden arrangements start. Husk derfor at tjekke msj.dk dagen inden arrangementet.

Ved aflysning tilbagebetales alle købte onlinebilletter.

STATIONSBYVANDRING: Toftlund

Mødested: Det gamle rådhus, Danavej 15

Køb billetter her