Sjov for børn i vinterferien

Museum Sønderjylland byder på masser af sjove aktiviteter i uge 7, som er sjove og hyggelige at gå om bord i. Kom og vær med til at løse forskellige opgaver hos museets mange afdelinger, så tag en voksen under armen på din næste museumstur i vinterferien.

Sønderborg Slot

Lørdag d. 10. - søndag d. 18. februar 2018
Kl. 10.00 – 16.00

Nok se, men ikke røre
Sådan plejer det at lyde når man går på museum. I vinterferien bliver det lidt omvendt. Her kan du, et sted i museet besøge ”Det omvendte museum”. Her gælder reglen ”Ikke se, men nok røre”. Du skal ”se” om du kan finde ud af hvad der er udstillet i ”museet” ved at føle på genstandene uden at kunne se dem.

Bogstavjagten
I billetsalget kan du gratis få udleveret det første spor i jagten på 11 bogstaver, der er gemt rundt omkring i det store gamle slot. Når du har samlet alle bogstaverne bliver det spændende om du kan få dem til at danne et helt bestemt ord.

Billedjagten
Oplev historien gennem malerier. På slottet hænger der mange malerier der fortæller om Sønderjyllands historie. I billetsalget kan du gratis få udleveret en gengivelse af 13 forskellige malerier. På din tur rundt i slottet skal du nu prøve at finde ud af hvor de er placeret. Når du har fundet billederne, kan du læse om hvad det er der foregår.

Pris: Voksne betaler entré: Børn under 18 år har gratis adgang, men betaler for materialer 40 kr. pr. barn, hvis de deltager i aktiviteterne. Klubmedlemmer: gratis

Mest for mor og far
Kom med på en gratis rundvisning hver dag fra d. 12/2  -  d. 16/2. Turen starter  kl. 11.00 og varer 1 time.

Mandag, onsdag og fredag er emnet Slottets historie, bygningshistorien, hvem boede her, hvem sad til fange i 17 år. Tirsdag og torsdag tager guiden jer med rundt og fortæller om hans favoritter. Rundvisningerne foregår på dansk, de er gratis, men der betales normal entré.

Kunstmuseet Brundlund Slot

Lørdag d. 10. og søndag d. 11. februar 2018
Tirsdag d. 13. – søndag d. 18. februar 2018
Kl. 10.00 – 16.00

(fortsætter også i uge 8, tirsdag 20. februar - søndag 25. februar, 12.00 - 16.00)

Tegn din egen zoo
I forbindelse med udstillingen ”Sig det med blomster! O.D. Ottesen og den tvetydige idyl” kan børn og voksne gå på en spændende dyrejagt. I Ottesens malerier er der bittesmå dyr, som ikke er lette at finde. Det er hyggeligt at snakke om malerierne, hjælpe hinanden med at opdage nogen af de næsten usynlige dyr og tegne sin egen zoo med dem på papiret.

Se skulpturer i parken og form et fabeldyr i modellervoks
Ude i museets park kan man se en mængde forskellige skulpturer, og museet har et dejligt værksted, hvor tiden flyver af sted, når man fordyber sig i modellering. Billedskolen viser flotte forslag til figurer. Børn siger ofte, de ikke kan forme et menneske, men her kan de godt! Det sjoveste er måske et fabeldyr, altså et menneske med dyrehoved!

Køb et stativ og en pakke modellervoks. Museets værter giver en intro. Materialepris: 40 kr. pr. sæt både for børn og voksne.

Se blomstermalerier og fold en flot rose
I museets værksted kan man klippe og folde en rose af papir, tage den med hjem eller få den hængt op sammen med mange andre roser på værkstedets udstillingsvæg.

Naturhistorie og palæontologi

Søndag d. 11. - torsdag d. 15. februar 2018
Kl. 13.00 – 16.00

Lær og leg med naturhistoriske forsøg - midt imellem fossiler og udstoppede dyr. I vinterferien kan du nemlig være med til finurlige eksperimenter og små aktiviteter med is, og lær bl.a. om istidens dannelse af vores landskab.

Vi laver workshop fra kl. 13.00 - 16-00, og du behøver ikke at være med fra start.
Vi laver også guidede ture i området hver dag kl. 14.00, hvor vi ser på, hvad der rører sig i naturen om vinteren. Indhold afhænger af vejret. Husk varmt tøj.

Udstillingen og graveaktivteterne i lergraven er åben alle dage i vinterferien kl. 13 -16 (også om mandagen).

Kulturhistorie Aabenraa

Lørdag d. 10. og søndag d. 11. februar 2018
Tirsdag d. 13. – søndag d. 18. februar 2018
Kl. 13.00 – 16.00

(fortsætter også i uge 8, tirsdag 20. februar - søndag 25. februar, 13.00 - 16.00)

Man kan rejse langt væk i vinterferien på charterferie med sin tegneblok og sit kamera og finde spændende motiver i det fremmede. Men det er langt billigere at rejse hen på Søfartsmuseet (Kulturhistorie Aabenraa), der rummer masser af spændende og eksotiske skatte. Skonnerter, fregatter og smukke genstande hjembragt fra fjerne egne skaber en helt særlig atmosfære på museet og fantasien stimuleres.

Design din egen t-shirt, sko eller rejsetaske
Designere og kunstnere har altid fundet inspiration i etnografiske samlinger. I vinterferien kan du gå i designernes fodspor og tegne og male dit eget rejsesæt frit efter flotte genstande fra museet. Prøv at designe en t-shirt eller en converse-sko med motiver fra Afrika og Kina. Du kan også finde fantastiske mønstre, som du kan dekorere din rejsetaske med.

På jagt efter Taffelbjerget
Søfartsmuseet rummer en stor samling flotte skibsportrætter, som kaptajner gennem tiden har fået malet, stolte og glade for deres egne skibe. På Søfartsmuseet kan du finde et eneste skibsportræt, hvor man øjner Taffelbjerget i baggrunden. Bjerget ligger helt nede i Sydafrika. Legenden lyder, at sømænd før i tiden brød ud i sang, når de nåede Taffelbjerget på vej til Kina. Så vidste de, at de var nået halvvejen.

Gå på jagt efter skibsportrættet, hvor du kan se lidt af Taffelbjerget i venstre side lige bag ved skibet. Bagefter kan du tage din tegning med til Brundlund Slot, og tegne skibet og Taffelbjerget der, som maleren Eckersberg har malet det. Når du viser begge tegninger, så venter der lidt skipperslik i museets butik.

Tegn din ønskedrøm på Taffelbjerget
Prøv at forestille dig, at du havde sejlet længe ude på havet, og endelig så du land, Taffelbjerget,
som du havde drømt om. Undervejs har du hverken haft mobiltelefon eller kunnet spise en burger. Prøv at tegne dine drømme og det du har længtes efter ude på havet. Du kan tegne din drøm oven på billedet af Taffelbjerget.

Sjov for børn i vinterferien

Sønderborg, Aabenraa, Gram