fbpx
Orgelkoncert anno 1570

En helt særlig renæssanceoplevelse 

– med organist Ulrik Spang-Hanssen, orgelprofessor ved Det Jyske Musikkonservatorium

Ulrik Spang-Hanssen er professor i orgel ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har for fire år siden slået sig ned her i Sønderborg. Han er således med i den gruppe af stedets organister, der jævnlig afholder koncerter i Dorothea-kapellet på Sønderborg Slot, for at museets gæster kan opleve kapellets enestående instrument i levende live og derved få et sjældent indblik i 1500-tallets klangverden.

Ved denne koncert går Ulrik Spang-Hanssen dog endnu længere tilbage i tiden og spiller musik, der højst sandsynligvis har været forældet allerede, da dronning Dorothea var en lille pige. Der er tale om nogle satser fra en samling, ’Buxheimer Orgelbuch’, der udgør den ældste tangent-musik, man overhovedet kender. Det meste af det er højst sandsynligt skrevet i 1300-tallet, og det lyder forbløffende meget anderledes end senere tiders musik, fortæller professoren. Han supplerer med nogle nyere dansesatser af Nikolaus Ammerbach, en forgænger til J.S. Bach, og disse satser kan meget vel have klinget på Sønderborg Slot allerede i Dorotheas dage, da de havde stor udbredelse i samtiden.

Ulrik Spang-Hanssen har ved siden af sit professorat en udstrakt koncertvirksomhed både i Europa og USA. Han har indspillet omkring 60 cd’er og har medvirket i radio og tv i en række lande.

Orgelkoncert anno 1570

Sønderborg Slot

Koncerten koster 50 kr, som betales på dagen. Tilmelding er ikke nødvendig