fbpx
Genoplev 1. verdenskrig og deltag…

Soldat 1. verdenskrigI sommerferien fra 10. juli- 10. august er der ved Sønderborg Slot en række aktiviteter som publikum og gæster i området kan deltage i.

Alle aktiviteter vil tage udgangspunkt i 1. Verdenskrig og indeholder både fysiske opgaver, samarbejdsopgaver, sprogopgaver og opgaver hvori der skal tages stilling til forskellige dilemmaer. Ud over aktiviteterne kan man også møde reenactmentgruppen ”Westfront 1916” der optræder men i den grad også inddrager publikum i krigens strabasser.

I 2018 er det 100 år siden at 1. Verdenskrig, efter fire lange år, sluttede.

Foran slottet kan man deltage i historiske aktiviteter, som ikke kun er til glæde og fornøjelse, men som også skal give stof til eftertanke.

‘Deltag’ i 1. verdenskrig

Man kan bl.a. ”Vi løfter i flok” som er en sjov samarbejdsøvelse, hvor deltagerne skal prøve på en helt speciel måde at flytte rundt med en træklods. Det lyder måske nemt, men det er det ikke.

1.verdenskrig-morter-live”Følg lederen” er en aktivitet, hvor det er vigtigt at der bliver gjort som ”lederen” angiver – hvis ikke man gør det,kommer man ikke i mål med opgaven.

En ny grænse

I aktiviteten ”En ny grænse” skal deltagerne prøve at anskugeligøre datidens opfattelser af, hvor en ny grænse mellem Tyskland og Danmark skulle gå, da det i efteråret 1918 bliver klart, at en afstemning om grænsen kan blive en mulighed.

En særlig landsdel

”En særlig landsdel” bliver for deltagerne en sproglig udfordring. Ud over at Sønderjylland i over 55 år var en del af Tyskland, oplevede mange soldater fra Sønderjylland der deltog i 1. Verdenskrig, at det kunne medføre vilkårlige straffe, hvis det blev opdaget at man snakkede dansk eller sønderjysk. Derfor skal man i denne aktivitet prøve at få knyttet det sønderjyske navn til en række genstande, som er lagt frem.

maskingevaerrede-1.verdenskrig-teater

Oplev krigsskuet

Endelig bliver der mulighed for at møde soldater fra ” Westfront 2016” Soldaterne har en række udfordringer og aktiviteter i ærmet, som de uden tøven vil prøve af på publikum. Feltbane, munderingsøvelser, soldaterliv og stillingtagen til svære dilemmaer for blot at nævne nogle muligheder.

Aktiviteterne foregår tirsdag til fredag fra kl. 11-16 fra 10. juli til 10. august.

Aktiviteter og besøget af Westfront 2016 – Genoplev 1. verdenskrig er muliggjort af en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Genoplev 1. verdenskrig og deltag…

Tirsdag til fredag - begge dage inkl.

GRATISSønderborg Slot
Sønderbro 1
6400 Sønderborg

Arrangementet er gratis