fbpx
Operacyklen – Bajadser, Kunstmuseet i Tønder

Operacyklen

Hvis folket ikke finder vej til operaen, finder Operacyklen vej til folket. Pakket med italiensk jalousi. Sådan beskrives konceptet “Operacyklen”, som turnerer landet rundt, og nu kommer truppen bag til Tønder.  Projektet er støttet af Nordea Fonden – glæd dig derfor til en særlig kulturoplevelse d. 13. juni kl. 19.30 på Kunstmuseet i Tønder.

De fleste forbinder opera med store koncertsale, dybe orkestergrave, tyssende sidekammerater og billetreservationer i ualmindeligt god tid. Sådan har det ikke altid været, sådan behøver det ikke altid at være, og Operacyklen beviser det og præsenterer operaer i et uventet format, der gerne kommer rundt i landet og optræder – nøjagtig som gøglertruppen, der portrætteres.

Om Bajadser

På italiensk kendes forestillingen som Pagliacci, men på dansk har Leoncavellos miniopera altid bare heddet Bajadser. Klassikeren fejrede 125 års-jubilæum i sommer, og den fortæller historien om en omrejsende gøglertrup, hvor intrigerne løber løbsk, og virkeligheden blander sig med illusionen. En operainstruktør, fire himmelstræbende sangertalenter, to ny cirkus-artister og en dirigerende pianist puster nyt liv i den komiske tragedie.

 

Arrangementet er sponsoreret af Nordea-fonden samt Venner af Kunstmuseet i Tønder og Kulturhistorie Tønders venneforening

Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Operacyklen – Bajadser, Kunstmuseet i Tønder

Kunstmuseet i Tønder

Arrangementet er gratis – og støttet af Nordeafonden