fbpx
Sommerferiesjov på museet

Har du fået ondt i nakken af at sidde over din ipad eller er dit badedyr punkteret? Så fortvivl ej! På Museum Sønderjylland er der masser sommeroplevelser for hele familien på alle udstillingssteder.

Er det godt vejr, kan du besøge Gram Lergrav – Palæontologi, hvor du kan grave efter fossiler i den 10 mio. år gamle havbund eller du kan nyde solen, mens du leger dig klogere på 1. Verdenskrig på Sønderborg Slot. Er du mere til indendørs aktiviteter kan du kigge forbi Højer Mølles melværksted eller tage på findeleg med Storken Sander på Museerne i Tønder. Så tag på opdagelse på Museum Sønderjylland i sommerferien.

Gram Lergrav – Palæontologi: Fossil Hunting
I Gram står vores Fossil Hunter guides klar til at hjælpe jer i lergraven hver dag fra kl. 11-16. Så tag gummistøvlerne på, og se om du kan finde 10 millioner år gamle sneglehuse eller hajtænder i den gamle havbund. Fra 7 år: 30 kr.
Lergravsvej 2, Gram

Kunstmuseet Brundlund Slot: Gul feber
På museet kan du bl.a. lave ”ballade” i postkort, så du får nye, sjove og meget mere gule udgaver af kortet, et såkaldt remix, med inspiration i Søren Behnckes solgule sommerinstallation, ”Gul Skulptur”.
Brundlund Slot 1, Aabenraa

Sønderborg Slot: Vi løfter i flok – 1. Verdenskrig
Igennem forskellige lege og aktiviteter, kan du blive klogere på en krig, som kan være lidt svær at forstå. Du kan blive udfordret fysisk, opleve udfordringen ved at skulle samarbejde, kaste dig over sproglige opgaver eller møde en soldat fra Regiment 86. Tirs-fre kl. 11-16
Sønderbro 1, Sønderborg

Højer Mølle: Mel- og grynværksted og byg din egen vindmølle
Egne kræfter skal bruges på at kværne korn til mel og vindens kræfter skal bruges på at få hjemmegjorte vindmøller til at snurre i den vind, der er så rigeligt af ude ved Vadehavet. Aktiviteten koster 20 kr.
Møllegade 13, Højer

Museerne i Tønder: Findeleg med Storken Sander
På det Kulturhistoriske Museum i Tønder kan man hjælpe Storken Sander med at finde den ting, han har mistet på museet. Her kommer man rundt i alle kroge af museet, når man går på jagt blandt sølv, kniplinger og hollandske fliser.
Wegners Plads 1, Tønder

Drøhses hus: Farvelæg kniplinger
Det smukke, gamle barokhus i hjertet af Tønder er fyldt med smukke kniplinger. Slip kreativiteten løs og farvelæg nogle af de detaljerede kniplingsmønstre.
Storegade 14, Tønder

Cathrinesminde Teglværk: Når teglværksbørn leger
For 100 år siden legede teglværksbørnene med små teglsten, som de kunne bygge alt muligt ud af. Gå i teglværksbørnenes fodspor og se hvad du kan bygge af stenene.
Illerstrandvej 7, Broager

Kulturhistorie Aabenraa: Bliv båddesigner
Fold din egen båd og skab dit eget design med forskellige motiver, farver og klistermærker. Måske skal dit sejlskib prydes med vores indiske galionsfigur? Eller måske er du mere til et farligt piratskib?
H.P. Hanssensgade 33, Aabenraa

Arkæologi: Kom ud og leg!
På Arkæologi leger vi os tilbage til fortiden med lege som er over 500 år gamle. Du kan bl.a. lave din egen kæphest og ride ringrend, eller gå på stylter, trille med kugler og lære at trille med tøndebånd. Aktiviteten koster 20 kr.
Dalgade 7, Haderslev

Alle aktiviteter er gratis (bortset fra i Gram Lergrav, Højer Mølle og Arkæologi), entré for voksne

Sommerferiesjov på museet