fbpx
Foredrag – Med arkæologen på arbejde – Sjællandske jernaldergrave i Vindinge

Arkæolog Katrine Ipsen Kjær, Roskilde Museum: Sjællandske jernaldergrave i Vindinge: Pragtfibler, romerske glas og perler

Arkæologiske udgravninger har siden 1960’erne givet os et indblik i, hvordan livet i det vi kalder romersk jernalder udspillede sig i Vindinge for 1500-1800 år siden. Udgravninger igennem 40 år af Sjællands største romertidsgravplads Stålmosegård med over 100 grave, har samtidig fortalt om, hvordan man drog omsorg for sine døde. Da Vindinge skulle udvides igen i 2018, blev der foretaget arkæologiske udgravninger og spor af bebyggelse, og to nye gravpladser fra romersk jernalder blev fundet.

Den ene gravplads bestod af 69 jordfæstegrave og den anden af 13. En del af gravene var velbevarede og indeholdt bevarede skeletter, og rummede desuden fine gaver, som de gravlagte havde fået med sig i døden. Udgravningerne er endnu ikke færdigbehandlede, men foredragsholderen vil fortælle om, hvordan gravpladserne blev fundet og udgravet, hvad en pragtfibula er, samt om de øvrige fund og foreløbige resultater af udgravningerne.

Foredraget er i samarbejde med Folkeuniversitetet og Sønderjyllands Amatørarkæologer.

Billetpris: 50 kr.

Medlemmer af Museumsklubben 20% = 40 kr.

Medlemmer af den lokale venneforening 20% = 40 kr.

Medlemmer af Sønderjyllands Amatørarkæologer: Gratis adgang

Foredrag – Med arkæologen på arbejde – Sjællandske jernaldergrave i Vindinge

ARKÆOLOGI, DALGADE 7, 6100 HADERSLEV

Få masser af medlemsfordele:

Køb medlemskort