fbpx
Foredrag – Med arkæologen på arbejde – Bronzealderhøvdinge og andet godtfolk

Museumsinspektør Malene Refshauge Beck, Østfyns Museer: Bronzealderhøvdinge og andet godtfolk – nye undersøgelser i gamle høje på Nordøstfyn

Østfyns Museer undersøgte i 2016 og 2017 to gravhøje fra ældre bronzealder.

Den ene høj var på vej til at falde i Storebælt, og det gav en række udfordringer med hensyn til arkæologernes arbejdsforhold. Til gengæld fik vi en række spændende resultater om byggeriet af højen ud af undersøgelsen. Syd for Kerteminde Fjord fandt en detektorfører en række kvindesmykker, der stammede fra en dobbeltbegravelse fra ældre bronzealder ca. 1500 f.Kr. De brændte knogler af en mand og en kvinde var placeret i en egekiste med et usædvanligt og meget rigt gravudstyr.

Graven er en af de tidligste brandgrave i Danmark og fortæller om langtrækkende forbindelser ud i Europa og om hvordan nye ideer og skikke slog igennem i løbet af bronzealderen. Lige uden for gravhøjen fandt arkæologerne en gravplads med meget velbevarede skeletter af både børn og voksne, der var gravlagt uden fornemme gravgaver. De repræsenterer en del af bronzealderens befolkning, som vi ikke kender meget til – alle dem der ikke blev begravet under høj eller fik gravgaver af bronze med til den videre færd.

Foredraget er i samarbejde med Folkeuniversitetet og Sønderjyllands Amatørarkæologer.

Billetpris: 50 kr.

Medlemmer af Museumsklubben 20% = 40 kr.

Medlemmer af den lokale venneforening 20% = 40 kr.

Medlemmer af Sønderjyllands Amatørarkæologer: Gratis adgang

Foredrag – Med arkæologen på arbejde – Bronzealderhøvdinge og andet godtfolk

Arkæologi, Dalgade 7, 6100 Haderslev

Få masser af medlemsfordele:

Køb medlemskort