fbpx
Den store indsamlingsdag

Kan du bidrage til fortællingen om sønderjydernes liv i 1960’erne og 1970’erne? Gemmer du på dine LP-plader med sønderjysk 60’er rock? Eller har du stadigvæk dit fotoalbum fra 1970’erne? Så tag det med og kom til Museum Sønderjyllands store indsamlingsdag.

I efteråret 2018 viser Museum Sønderjylland udstillingen med arbejdstitlen “Sønderjyderne i 1960’erne og 1970’erne”. På museerne i Haderslev, Tønder og Aabenraa sætter vi fokus på forskellige dele af sønderjydernes liv i perioden. Museum Sønderjylland vil derfor gerne låne billeder og genstande, der fortæller om netop din oplevelse af en tid med store forandringer. Udstillingen er afhængig af bidrag fra borgerne i Sønderjylland, og vi inviterer derfor til indsamlingsdag søndag den 22. april 2018 klokken 10-15 i foredragssalen på Rigsarkivet, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa.

Kom med dine fotografier og få dem scannet. Hvis du medbringer et USB-stik, er det muligt at få en digital kopi med hjem.Hvis der er tale om større genstande, kan du med fordel blot medbringe et foto, og så kan vi aftale nærmere omkring lån eller indlevering, hvis det bliver aktuelt. Har du erindringer og gode historier om genstande eller perioden, som du har lyst til at fortælle, kan vi aftale nærmere på dagen.

Til udstillingen søger vi blandt andet:

  • Billeder, “hjemmevideoer” og fotoalbum.
  • Møbler (f.eks. Cadovius reolsystem, skibsbriks, sækkestole)
  • Inventar (TV, skrivemaskine, pladeafspille, elektriske hjælpemidler til køkkenet samt køkkensager i skarpe farver, keramik, barbermaskine)
  • LP-plader med musik fra tiden – særligt jazz og dansktop. Gerne fra sønderjyske kunstnere.
  • Tøj (herretøj, brudekjole)
  • Minder fra musikoplevelser (Billetter eller plakater fra en stor koncert i Sønderjylland, kassettebånd med din yndlingsmusik fra perioden)
  • Eksempler på tidens nybrud (P-pillepakker, transistorradio, ungdomsblade bl.a. Vi Unge eller Bravo)
  • Minder fra livet i de nye boliger (F.eks. fotografier af dig og din familie foran eller indenfor i jeres bolig, og stemningsbilleder, der viser tidens indretningsmode)
  • Eller noget helt andet, der belyser dit liv i 1960’erne og 1970’erne, og som var et nybrud og virkelig betød noget for dig.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte museumsinspektørerne Lisette Juhl Hansen og Mariann Kristensen på mailadressen indsamling@msj.dk. Ved tilbud om genstande har vi brug for billeder og beskrivelser, samt dine kontaktoplysninger. Ud over selve dagen, indsamler vi også løbende til og med d. 1. juni 2018. Museum Sønderjylland forpligter sig ikke til at indsamle og udstille alle indleveringer.

Den store indsamlingsdag

Foredragssalen på Rigsarkivet, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa.